Güncel Haberler

RESMİ: Olympiakos, Vezenkov ile Yeni Kontrat İmzaladı

Turkish Airlines Euroleague‘de transfer hareketliliği yoğun olan takımlardan biri olan Olympiakos, iç transferde de hamlelerine devam ediyor.

Uzun süredir görüşmelerin devam ettiği ve koç Bartzokas’ın ısrarla takımda kalmasını istediği Sasha Vezenkov ile 2 yıllık yeni kontrata imza attıklarını açıkladılar.

2.06 metre boyunda olan 24 yaşındaki Vezenkov, sezon askıya alınana kadar 26 maçta ortalama 14 dakika süre alırken 7.1 sayı, %45.9 3sayı, 2.0 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Özellikle koç Bartzokas’ın göreve gelmesiyle etkinliği artan solak oyuncu etkili dış şutları ile hücumda takım yerleşimi adına önemli bir isim olmuştu. Ancak aslında bununda dışında özel bir yeteneği bulunmayan, savunmada da fiziksel teması fazla sevmeyen Bulgar forvetin hakettiğinden fazla değer gördüğünü düşünüyorum. Sadece 2 metrenin üzerinde olup üçlük kullanması onu değerli bir oyuncu yapmaya yetmez. Yeni sezonda da ribaundlara daha fazla katkı vermedikçe ve savunmada daha enerjik olmadıkça işi zor olacak Euroleague sahnesinde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …