Güncel Haberler

Koç Kokoskov, Milli Takımdan Öğrencisini Fenerbahçe’ye Getirebilir!

Fenerbahçe Beko‘da taraftarlar daha Saras’ın Barça ile imza attığına üzülemeden Gherardini ve yönetimden kritik bir hamle gelmiş, Sırp milli takımının koçu Igor Kokoskova ile anlaşma sağlamışlardı.

Sırp koç, 2017 yılında İstanbul’daki Avrupa şampiyonasında Slovenya milli takımıyla beraber zafere ulaştığı kadroda da önemli rol oynayan bir ismi, Klemen Prepelic‘e sarı lacivertli formayı giydirebilir.

Bu sezon hakları Real Madrid‘de olmasına rağmen kiralık oynadığı Joventut Badalona’da iyi işlere imza atan ve Real’in bu yaz sona erecek kontratını yenilemeyeceğini kendisine ilettiği Sloven skorer ile diğer Euroleague ekileri Baskonia ve Zenit de ilgileniyor. Ancak elbette Fenerbahçe’nin daha büyük hedefleri olması, milli takımdan eski koçunun görevde olması ve ülkemizde daha önce Banvit forması ile mücadele etmesinin etkisiyle sarı lacivertlileri tercih etmesi yüksek ihtimal.

27 yaşında olan Prepelic bu sezon kiralık olarak forma giydiği Joventut Badalona’da EuroCup sahnesinde 17.0 sayı, 3.9 asist ve Liga Endesa’da ise 22.3 sayı, 3.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Liga Endesa’da sezon askıya alınana kadar ligin sayı kralı olan Sloven skorer, her ne kadar yüksek yüzdeli dış şutları ile ön plana çıksa da bu sezon Badalona’da aldığı liderlik sorumluluğunun da altından çok iyi kalktı ve artık bir keskin nişancıdan komple bir skorere evrildiğinin sinyallerini de verdi. Yeniden yapılanacak Fenerbahçe’de önemli bir rol oynayabilir. Tıpkı koç Itoudis’in CSKA’da Rodriguez, De Colo, Higgins’i birlikte oynatması gibi koç Kokoskov’un da yeni oyun kurucusu, De Colo artı Prepelic’i birlikte kullanabileceğini düşünüyorum ki Slovenya’da guardların üstüne kurduğu özgür ve yüksek tempolu hücum basketbolunun ne kadar etkili olduğunu görmüştük.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …

6 Yorumlar

  1. Klemen Prepelic Fenerbahçe’ye gelmesi bence de daha olası, fakat böyle bir oyuncusu ile kontrat yenilemeyecek Real madrid’in aklına şaşarım. Transfer gerçekleşirse oyuncu üst bahis seçenekleri için iddaa’nın da batması olası 🙂

  2. Ben o kadar etki yaratacağını düşünmeyenlerdenim. Zaten gerçekleşmedi transfer.