Güncel Haberler

Daçka İlk Transferini 4 Numaraya Yapıyor

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Tekfen, ilk hamlesini 4 numara pozisyonuna yapıyor.

Bu sezon Letonya’nın Ventspils takımında forma giyen Birleşik Amerikalı fovet Ryan Luther ile 1+1 yıllık kontrat üzerinde anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.06 metre boyunda olan 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet bu sezon Estonya-Letonya Ligi’nde 26 maçta ortalama 21.8 dakika süre alırken 10.6 sayı, %41.2 3sayı, 7.3 ribaund, 1.3 asist ve FIBA Europe Cup’da ise 14 maçta ortalama 24.6 dakika sahada kalırken 12.1 sayı, %48.4 3sayı, 8.9 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

NCAA’nin önemli takımlarından biri olan Arizona Wildcats forması ile başarılı bir kolej kariyerine sahip olan uzun forvet, profesyonel kariyerine Avrupa’da Ventspils ile başladı. Yumuşak bilekleri ile fiziğine ve pozisyonuna göre iyi bir şutör olan, yay gerisinden ciddi bir tehditi bulunan, aynı zamanda top kontrolü de iyi seviyede olan Luther, çok da iyi bir ribaundçu iki pota altında da. Savunmada henüz iyi durumda değil, yumuşak kaldığını gördük Avrupa seviyesinde. Ancak çok zeki bir oyuncu ve oyunu okumayı, pas aralarını kapatmayı, doğru pozisyon almayı biliyor savunmada. Özetle koç Ernak ve ekibi, gelişime açık, yüksek potansiyelli, olgun ve gelişime açık değerli bir genç oyuncuyu kadrosuna katıyor. Savunmada biraz daha sertleşirse Euroleague’e kadar yolunun açık olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …