Güncel Haberler

Bayern Munich, Rubit ile İlgileniyor

Yeni sezona yeni koçu Trinchieri ile başlayacak olan Bayern Munich, pota altına İtalyan koçun tanıdığı bir ismi eklemek istiyor.

Olympiakos‘da beklentileri karşılayamayan ve yakın zamanda resmi olarak serbest bırakılması beklenen Augustine Rubit ile ilgileniyorlar. İtalyan koç ve Birleşik Amerikalı oyuncu daha önce Brose Bamberg’in başarısı için birlikte mücadele etmişlerdi.

2.02 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli uzun, bu sezon Euroleague sahnesinde 26 maçta ortalama 14.9 dakika süre alırken 6.0 sayı, 3.0 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Aslında bir 4.5 numara diyebiliriz onun için. Çünkü dış şutu yok ve daha çok alçak postta etkinliği olan bir uzun. Ancak fiziksel özellikleri sadece kısa beşlerde onu pivot pozisyonunda izleyebilmemize neden oluyor. Ribaundlardaki etkisi, atletizmi, ikili oyunları hareketli bitirebilmesi, mobil bir uzun olması ve her iki pota altındaki savaşçı kimliği ile Euroleague seviyesinde alternatif uzun rolünü rahatlıkla yerine getirebilecek bir isim Rubit. Özellikle koç Bartzokas geldikten sonra süreleri epey düşen Rubit, daha önce iyi anlaştığı koç Trinchieri ile tekrar kendini bulup artılarını daha fazla ortaya koyarak faydalı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …