Güncel Haberler

Barcelona’yı Son Topta Deviren Baskonia Şampiyon Oldu!

İspanya Liga Endesa‘da 2019-20 şampiyonu Kirolbet Baskonia oldu!

Pandemi nedeniyle verilen ara sonrası Valencia’da düzenlenen turnuvanın finalinde güçlü rakibi Barcelona‘yı son topta 67-69’luk skorla geçen Baskonia, 2010 yılından sonra ilk şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

CSKA’ya transfer olan Shengelia ile Milano’ya transfer olan Shields’ın performansı, sakatlıktan dönerek pandemi arasını çok iyi geçiren Vildoza ki onun da CSKA’ya transferi söz konusu Baskonia’nın alkışlanacak isimleri arasında yer alıyor. Ayrıca takımı finale getiren isimlerden olan takımın iki solağı Dragic ve Polonara’yı x-faktörler olarak kutlamak lazım. Tabi en büyük alkışı hakeden de sezona Beşiktaş’ta başlayıp sonrasında Baskonia’ya gelerek özel bir hikaye yazan, pandemiden sonra da takımını çok iyi hazırlayan Karadağlı koç Ivanovic’e. Güzel ve özel bir hikaye yazdı Baskonia ve 10 yıldır özlemini duydukları şampiyonluğa hak ederek ulaştılar.

İşte Polonara’nın asistiyle MVP Vildoza’nın şampiyonluğu getiren asisti:

1.çeyrek: 16-17
2.çeyrek: 39-33
3.çeyrek: 51-51
4.çeyrek: 67-69

Baskonia’da maçı kazandıran basketin de sahibi olan Luca Vildoza 17 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile MVP seçilirken, Tornike Shengelia 14 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Ilimane Diop 10 sayı, 7 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Barcelona’da ise Thomas Heurtel 21 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve Cory Higgins 14 sayı, 3 ribaund ile direnen isimler oldular.

Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …