Güncel Haberler

Henry, Yeniden Pınar Karşıyaka Forması Giyecek!

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Pınar Karşıyaka, daha önce kulübün başarısı için ter dökmüş olan bir skorer ile yeniden anlaşmaya vardı.

2018 yılında İzmir temsilcisinin formasını giymiş olan ve şuanda Hapoel Tel Aviv ile sezonun kalan maçlarında mücadele eden Sek Henry, yeni sezonda tekrar Karşıyaka forması giyecek. İsrail’de sezonun tamamlanmasıyla İzmir ekibine imza atması bekleniyor.

1.93 metre boyunda olan 33 yaşındaki solak skorer, sezona Avustralya NBL’de Breakers ile başlamış ve 26 maçta 13.6 sayı, %38.2 3sayı, 2.2 ribaund, 3.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Sonrasında transfer olduğu Hapoel Tel Aviv’de ise 4 maçta 15.3 sayı, %34.5 3sayı, 2.3 ribaund, 6.0 asist istatistikleri ile mücadele etmeye devam ediyor.

2017 yılında İsrail Ligi’nin MVP’si seçilmiş olan tecrübeli skorer, Avrupa’daki en gezgin isimlerden biri, Japonya, Çin, Porto Riko, Venezüela ve Avustralya gibi ülkelerde oynayarak kıta içi kadar kıta dışında da gezdi. İlk Karşıyaka macerasında istikrarsız oyunu ve bencilliği ile eleştirilmiş, beklentileri de pek karşılayamamıştı. Şimdi Taylor gibi bir liderin yanına tamamlayıcı olarak transfer ediyor koç Sarıca onu. Artık daha tecrübeli olan ve bu sezon pas dağıtımı konusunda da kendisini geliştirdiğini gördüğümüz Henry’nin özellikle işin hücum tarafında Triche’den çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Artık ikili oyunlarda işin organizasyon tarafına da katkı veren ve hem deliciliği hem de dış şutları ile halen değerli bir silah olan Henry’nin mevcut finansal koşullarda doğru bir hamle olduğu görüşündeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …