Güncel Haberler

RESMİ: Buducnost, Ejim ile Anlaştı

Yeni sezonda 7DAYS EuruCup‘da mücadele etmeye devam edecek olan Karadağ temsilcisi Buducnost, forver rotasyonuna önemli bir ekleme yaptı.

Bu sezon Unicaja Malaga forması ile izlediğimiz Kanadalı forvet Melvin Ejim ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.01 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli forvet bu sezon Liga Endesa’da 17 maçta ortalama 15.6 dakika süre alırken 5.9 sayı, 2.9 ribaund ve EuroCup sahnesinde ise 10 maçta ortalama 18.5 dakika sahada kalırken 7.7 sayı, 3.9 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile beklentilerin altında bir performans sergiledi.

Kanada milli takımının da formasını giyen Ejim, iki forvet pozisyonunda da görev alabiliyor. Oyunun her iki tarafında da çok yönlü performans sergileyebilen bir isim. Hücumda hem dış şut tehditi var, hem de topu yere vurup yüzü dönük de sırtı dönük de skor üretebiliyor. Ancak bu sezon dış şutlarda çok düşük bir yüzdeyle oynadı. Elbette komple bir skorer ya da özel bir hücum silahı değil ama takımına hücumda değer katan bir isim. Diğer taraftan işin savunma tarafında da savaşçı kimliği, güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile her eve lazım bir forvet. 1, 2, 3, 4 pozisyonlarının tamamını savunabiliyor. Özetle Buducnost çok yönlü ve savaşçı bir takım oyuncusu kazandı. Pek iyi geçmeyen Unics Kazan ve Unicaja Malaga kariyerinden sonra bir düşük kademede olan Buducnost’da kariyerini tekrar toparlama fırsatı bulacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Güle Oynaya Geçti

Adriyatik Ligi 25. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk ettiği KK Studentski Centar‘ı 94-76’lık skorla güle …