Güncel Haberler

Sinan Güler: “En Azından Önümüzdeki Sene Oynamak İstiyorum.”

Darüşşafaka Tekfen‘in tecrübeli guardı Sinan Güler, en az 1 sezon daha basketbol oynamaya devam etmek istediğini açıkladı.

Sinan Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Artık 36 yaşındayım, bacaklar gittiği sürece oynarım modunda düşünüyorum ve keyif alıyorum. Ne zaman bırakırım? Havada bir konu. Ama en azından önümüzdeki sene oynamak istiyorum. Ondan sonrasını da göreceğiz.” dedi.

“Geçen yaz sportif anlamda bir şeyleri bırakmaya çok hazırdım. Belki de zihinsel yorgunluğun da çok olduğu bir dönem geçirmiştim.” diye konuşan Sinan, “Ardından da özellikle transfer dönemi boyunca beklenti ve havada kalmak süreci biraz yormuştu beni. Hayatın geri kalan tarafında neler yapabileceğimi düşünmeye daha da odaklandığım bir dönem oldu. Şu an baktığımda fiziksel ve zihinsel olarak gayet zinde hissediyorum. Oynamaya hem hazırım hem de keyif alıyorum. Bu sezon bunu net bir şekilde gördüm.” şeklinde görüş belirtti.

Basketbolda liglerin iptal edilmesinin profesyonel oyuncuları kötü etkilediğini ancak bunun doğru bir karar olduğunu aktaran Sinan şöyle konuştu:

15 Mart’ta bizim için her şey durdu. Bu süreç boyunca federasyon ve kulüplerle çok sıkı iletişim halinde olduk. Basketbol Federasyonu hem sporculara söz sahibi olabilecekleri bir ortam oluşturdu hem de sporcuların ve bu endüstri içindeki insanların sağlığını düşünerek hareket etti. Bu nedenle her zaman teşekkür ediyoruz. Geri kalanı ise zordu. 15 senedir profesyonelim, ABD eğitimimi düşünürsek 20 senedir mütemadiyen bir şekilde yolculuk içerisindeyim. Evimde bu kadar kaldığım ve vakit geçirdiğim bir zaman yaşamadım. Ailemle geçirdiğim vakitten dolayı hem çok güzel hem de alışması zor bir süreç. Sabah uyandığında yapacak şey düşünüyorsun. Normalde antrenman saati var, arabaya binip gidiyorsun. Fiziksel olarak aynı şeyleri yapmayınca, basketbol topuyla haşır neşir olmayınca kolay olmuyor ama değer oluşturmak ve yeni fikirler ortaya çıkarmak için hepimiz için fırsat oldu.

AA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …