Güncel Haberler

Chris Jones, Euroleague Özel Maddesi ile Bursa’da Kalıyor!

Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi‘ne renk katan Frutti Extra Bursaspor, lider oyun kurucusunu ikna etmeyi başardı.

Yeni sezonda ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan Bursa temsilcisi, Chris Jones ile yeniden anlaştı. Ancak Birleşik Amerikalı guardın sözleşmesinde yaz sonuna kadar geçerli bir “Euroleague Çıkış” opsiyonu bulunuyor.

1.88 metre boyunda olan 27 yaşındaki Jones, sezon iptal olana kadar BSL sahnesinde 15.3 sayı, 3.2 ribaund, 6.8 asist, 1.9 top çalma istatistikleri ile dikkatleri üstüne çekmişti.

Bursaspor’un Belçika Ligi’nden getirdiği Jones, bu sezon sergilediği performansla ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu tüm Avrupa’ya gösterme fırsatı buldu. Saha görüşü, soğuk kanlılığı ve oyunu zorlamak yerine takımının neye ihtiyacı olduğunu çok iyi tespit edip o noktada katkı vermesiyle özel bir oyun kurucu olduğunu kanıtladı. Güçlü fiziği, çabukluğu ve dengeli penetreleri ile öne çıkan delici bir guard Jones. Potaya gitmeye karar verdiği zaman durdurulması zor bir silah ancak sayıya fazla odaklandığı pozisyonlarda tercih hataları da yapabiliyor. Dış şut tehditi de var elbette ama ana silahı değil. Savunmada da topa baskı ve birebir konusunda iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz. Bursaspor onu tutmakla önemli bir işe imza attı ve KAÇAN BALIK olmasını engelledi, tabi yaz sonuna kadar bir Euroleague takımı ile anlaşmazsa…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …