Güncel Haberler

Türk Telekom’da Hedef: Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu

2020-21 sezonunda da ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom‘da başkan Yusuf Kıraç açıklamalarda bulundu.

Bu sezon askıya alınana kadar başarılı bir performans göstererek Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım arasına kalmayı başaran Telekom’un başkanı Kıraç şu ifadeleri kullandı:

Şampiyonlar Ligi’nde final hedefimize doğru ilerlerken, önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyoruz. Bu doğrultuda gelecek sezon da FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde başkentimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz.

Koronavirüs salgınıyla birlikte liglerin tescil edilmesi kararının ardından çalışmalara başladıklarını kaydeden Kıraç, ilk iş olarak önümüzdeki sezonun planlamasını yaptıklarını dile getirerek şu değerlendirmede bulundu:

Ligde ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde başarılı maçlar çıkardık. Ankara’nın rakiplerimizin çekindiği bir deplasman hâline gelmesini sağladık. Türkiye Kupası’nda finale çıkma şansını Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri olan Fenerbahçe’ye son topta kaybederek yitirdik. Süper Lig’de Play-Off hedefimize ilerlerken, tüm dünyayı etkileyen bir pandemi ortamı oluştu. Federasyonumuz, sporcu ve personel sağlığı için en doğru kararı aldı.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU HAYAL DEĞİL”

Ertelenen Basketbol Şampiyonlar Ligi 8’li finallerinin tek maçlık eleme usulü oynanacağını hatırlatan Kıraç sözlerini şöyle sürdürdü:

Geçtiğimiz sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım arasına kalarak önemli bir başarı elde ettik. Ertelenen finallerde ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, finalleri geçip kupaya ulaşmayı hedefliyoruz. Kupada üst üste aldığımız galibiyetlerle önemli bir favori olduğumuzu gösterdik. Kupayı Ankara’ya getirmek için teknik ekibimizle iş birliği içinde, özenli bir şekilde hedeflerimizi belirledik. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun hayal olmadığını seyircimize göstermek istiyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …