Güncel Haberler

Badalona, Valencia’dan Ayrılması Beklenen Tobey ile İlgileniyor

Yeni sezonda İspanya Liga Endesa‘yı yine 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan Joventut Badalona, pota altını güçlendirmek için hazırlıklara başladı.

Bu sezon Valencia forması ile izlediğimiz ve Liga Endesa’da oynanacak final turnuvasının ardından kontratı sona erecek olan Mike Tobey, Badalona’nın gündeminde olan isim.

2.13 metre boyunda olan 25 yaşındaki Tobey, bu sezon askıya alınana kadar Liga Endesa’da 17 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 6.3 sayı, 5.0 ribaund ve Euroleague’de ise 20 maçta ortalama 15.6 dakika süre alırken 8.6 sayı, 4.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Amerikalı uzun, artık tecrübe kazanmış ve pota altında önemli bir güç olduğunu kanıtladı bu sezon. Yüksek basketbol IQ’suna sahip olan ve yumuşak bilekleri ile şut tehditi de bulunan bir uzun. İkili oyunları hem doğru devrilmelerle içerden hem de poplar sonrası dışardan bitirebiliyor. Savunma tarafında pozisyon bilgisi yüksek, ayaklarının ağırlığını da bu şekilde kapatıyor. Her iki pota altında da iyi bir ribaundçu, görüntüsüne nazaran daha atletik bir uzun, blok tehditi de var. EuroCup seviyesinde ana uzun olarak, Euroleague seviyesinde de alternatif uzun olarak faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …