Güncel Haberler

Zaragoza, Yeni Uzununu Panathinaikos’dan Alıyor

FIBA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Liga Endesa‘da bu sezon zirve takipçilerinden biri olan Zaragoza, yeni sezon için de iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvadı.

Pota altı rotasyonuna yapmak istedikleri taviye için de ön plana çıkan isim Panathinaikos ile yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılan Jacob Wiley. Taraflar arasındaki görüşmeler olumlu gidiyor ve yakın zamanda anlaşma haberi gelebilir.

2.02 metre boyunda olan 26 yaşındaki Wiley, bu sezon askıya alınana kadar Yunanistan Ligi’nde 20 maçta ortalama 15.5 dakika süre alırken 9.4 sayı, 3.7 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 24 maçta ortalama 11.3 dakika sahada kalırken 5.4 sayı, 1.8 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Wiley, Gran Canaria’da geçirdiği başarılı dönemin ardından Euroleague macerasına Panathinaikos ile devam etti bu sezon. Ancak beklentileri hiç karşılayamadı. Özellikle ondan en çok katkı beklenen noktada, ribaundlarda sınıfta kalan Wiley bana göre Euroleague sahnesi için yetersiz olduğunu gösterdi. Ancak Zaragoza gibi yüksek tempoda oynayan ve topu daha fazla paylaşıldığı bir takımda değeri artabilir. Tabi eğer ribaundlara konsantre olup enerjisini ortaya çıkarabilirse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …