Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş, Artık FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Mücadele Edecek

Son yıllarda ülkemizi 7DAYS EuroCup’da başarılı şekilde temsil eden ve bu sezon askıya alınmadan önce son 8 takım arasına kalmayı başaran ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, artık FIBA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda ülkemizi temsil edecek.

Konu hakkında kulüpten yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

2017-2018 Sezonundan bu yana aralıksız olarak 7Days Eurocup’ta mücadele veren ve kupadaki 3. yılında çeyrek finale kalma başarısı gösteren TOFAŞ Basketbol Takımımız, bu başarısıyla 2020-2021 sezonunda da Eurocup’a direkt olarak katılım hakkı kazanmıştı. Euroleague ve Eurocup organizasyonlarına bu 3 yıllık süreçte göstermiş oldukları iş birliğinden dolayı teşekkürlerimizi iletirken, özel olarak davet edildiğimiz FIBA Basketball Champions League ile anlaşmaya vardığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.

2017 yılından bu yana Eurocup’ta yer alan kulübümüz, üç yıllık bu süreçte önemli deneyimler yaşadı. Bugüne kadar göstermiş oldukları işbirliğinden dolayı Euroleague ve Eurocup organizasyonlarına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

FIBA organizasyonu olan Basketball Champions League’den aldığımız özel davetin kulüp stratejimiz ve gelecek planlamamız açısından daha uygun bir yol olduğunu, gelecek sezondan itibaren geçerli olmak üzere BCL’de yer alacağımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Basketball Champions League’in, Avrupa’da yükselen bir ivmesi olduğunu, ortaya koyduğu iş planı ve sportif kriterleriyle çok kısa sürede Avrupa basketbolunun liderliğine aday olabileceği düşünüyoruz.

Kupa Galipleri Kupası (Saporta Kupası), Koraç Kupası, FIBA Euroleague ve FIBA EuroChallenge olmak üzere daha önce birçok kez FIBA organizasyonlarında yer alan; kurulduğu günden bu yana spora ve gençlerin gelişimine odaklanarak sayısız başarıya imza atan kulübümüz, bu yeni rekabet ortamında da ülkemizi ve Bursa’yı gururla temsil etmeye devam edecektir.

Avrupa’nın üst düzey basketbol organizasyonlarından biri olan FIBA Basketball Champions League’deki mücadelelerimizde, tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istediğimizi belirtiyor, BİRLİKTE yeni zaferlere yürümek için sabırsızlanıyoruz.

Tofaş Spor Kulübü

Şampiyonlar Ligi bu hamleyle beraber Darüşşafaka Tekfen, Retabet Bilbao ve Lietuvos Rytas’dan sonra bir önemli takımı daha bünyesine katmış oldu.

Organizasyonun bünyesinde yeni sezonda eleme oynamadan direkt grup maçlarına katılmaya hak kazanan 3 takım oldu; Türk Telekom, Darüşşafaka Tekfen, Tofaş. Pınar Karşıyaka’nın da kararını Şampiyonlar Ligi’nden yana kullanması gündemde. Bu durumda sezon iptal olduğunda ING Basketbol Süper Ligi’ndeki sıralamaları düşük olduğu için artık Teksüt Bandırma, Gaziantep ve Beşiktaş Sompo Sigorta’nın bu organizasyonda yer alamayacaklarını söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …