Güncel Haberler

Galatasaray da Basketbolda Küçülme Yolunda

Pandeminin basketbol ekonomisine etkileri gün yüzüne çıkmaya başladı ligimizde de.

Ülke sporunun lokomotiflerinden olan Galatasaray da iddialara göre basketbol şubesinin bütçesinde küçülmeye gidiyor.

Pandemi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de basketbol ekonomisine ağır bir darbe vurmuş durumda. Maçların taraftarsız oynanması ve sezonun tamamen iptal olması ile birlikte sponsorluk anlaşmaları da zayıfladı hatta bitti. Bu nedenle de Avrupa’nın bir çok büyük kulübü maaş ve bütçe kesintisine gitti.

Sözcü gazetesinin haberine göre ise ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray Doğa Sigorta da yönetimin aldığı kararlara dahil olan şubeler arasında yer aldı.

Haberin detaylarında ise kulüp yönetiminin oyunculara ve tüm çalışanlara maaşlarında %30 oranında indirim yapacağına dair mektup gönderdiği belirtildi. Mektupta bu indirimin tek bir seferde olmayacağı, 4-6 ay arasına yayılacak şekilde yapılacağı da detaylandırıldı.

İşte Galatasaray yönetiminin gönderdiği mektup:

DEĞERLİ GALATASARAY ÇALIŞANLARI…

7 Nisan 2020’de FIFA’nın pandemiyi mücbir sebep ilan ederek yayınlamış olduğu tavsiye kararları ve ardından diğer bazı spor branşları federasyonlarının yayınladığı tavsiye kararları dikkate alınarak…

– Liglerinin sonlandırılması/iptal edilmesi dolayısıyla faaliyet gösteremeyen tüm şube sporcularımızın ve şube teknik kadrolarımızın toplam sezonluk ücretleri üzerinden %30 oranında ücret indirimi yapılmasına karar verilmiştir.

– Faaliyeti ertelenen futbolcu ve teknik kadrolarımızın toplam sezonluk ücretleri üzerinden %15 oranında ücret indirimi yapılmasına karar verilmiştir.

– Bu ücret indirimi bir anda uygulanmayacak olup teknik kadro personelimizin her ay aylık maaşlarının en az yarısını alması temin edilecek ve ücret indirimi 4 ile 6 ay arasına yayılacaktır.

– Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvurulan teknik kadro personelimiz ayrıca bu ödenekten de yararlanacaktır.

– Belirlenen ücret indirimleri sporcularımız için bu sezon içinde uygulanacak ve tamamlanacaktır. Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvurulan amatör şube sporcularımız ayrıca bu ödenekten de yararlanacaktır.

– Çalışmaya devam eden idari personelimiz için de Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvurulmuş olup başka bir ücret indirimi öngörülmemektedir.

Sözcü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …