Güncel Haberler

Milano Artık Ulanovas ile İlgilenmiyor

Nisan ayı itibariyle Olimpia Milano‘nun gündemindeki isimlerden biri Zalgiris Kaunas‘dan ayrılması beklenen Edgaras Ulanovas‘dı.

Kuzminskas’ın düzenlediği video konferansa katılan Ulanovas’ın menajeri Tadas Bulotas da geçtiğimiz haftalarda Milano’nun oyuncusuna olan ilgisini doğrulamıştı.

Ancak son gelişmelerin ardından Milano, oyuncunun menajerine artık kendisiyle ilgilenmediklerini bildirdi. İtalyan ekibinin forvet takviyesi için artık 1 numaralı hedefi Gigi Datome olmuş durumda. Sportando’nun haberine göre bu nedenle artık Ulanovas gündemde değil.

Ulanovas bu yaz serbest olacak, Zalgiris Kaunas ile kontratı Haziran ayında sona eriyor. Litvanyalı forvet 550.000 Euro’luk maaşıyla, Zalgiris’in en çok kazanan oyuncularından biriydi ve yeni ekonomik düzende küçülecek bütçede yer bulabilmesi pek mümkün görünmüyor.

1.99 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli 3 numara, sezon askıya alınana kadar Zalgiris forması ile 28 Euorleague maçında ortalama 26 dakika süre almış ve 8.3 sayı, %36.8 3sayı, 3.3 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

3 numarada oynamasına rağmen alçak posttan skor üretebilmesi ve sırtı dönük de oyun kurabilmesi onu çok değerli bir parça yapıyor. Ayrıca savunmada da güçlü fiziği ve yatay çabukluğu ile 1 numaradan 4 numaraya kadar tüm pozisyonların karşısında durabilmesi gibi çok önemli bir artısı daha var. Euroleague sahnesindeki her takımın, her koçun isteyebileceği çok değerli bir tamamlayıcı parça.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …