Güncel Haberler

RESMİ: Dijon, Chassang ile Yola Devam Ediyor

Fransa JeepElite Pro A ve FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin flaş takımlarından biri olan Dijon, yeni sezon hazırlıklarına iç transfer ile başladı.

Alexandre Chassang‘ın kontratını 2022 yazına kadar, 1+1 yıllığına uzattıklarını açıkladılar.

2.04 metre boyunda olan 25 yaşındaki Fransız uzun, bu sezon askıya alınana kadar Pro A’da 25 maçta ortalama 20.8 dakika süre alırken 9.4 sayı, 4.5 ribaund, 1.4 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta ortalama 20.9 dakika sahada kalırken 11.0 sayı, 4.0 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Genç pivot, pozisyonu için biraz kısa olsa da güçlü fiziği, çabuk ayakları ve pota altında her ikielini de kullanarak yaptığı yüzdeli bitirişlerle değerli bir parçaydı Dijon’da. Orta mesafe şutunun da olması ve ikili oyunlarda hareketli aldığı topları verimli değerlendirmesi ile takımın hücumda güvendiği isimlerdne biri oldu. Ribaundlarda konusunda biraz beklentilerin altında kalsa da tecrübe kazandıkça bu alandaki potansiyelini de daha iyi sahaya yansıtacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …