Güncel Haberler

Euroleague Takımlara Ne Kadar Pay Dağıtıyor?

Turkish Airlines Euroleague yönetiminin takımlara ne kadar pay dağıttını Basketfaul derledi.

EuroCup ve Şampiyonlar Ligi’ndeki takımların kazançları için TIKLAYINIZ.

Euroleague yönetimi belirlenen standartlara göre takımlara normal sezon galibiyeti başına 37 bin euro dağıtırken, play-off’larda ise galibiyet başına 70 bin euro dağıtıyor.

Final Four’da ise takımlara dağıtılan miktarlar şöyle:

  • Dördüncüye 250 bin euro
  • Üçüncüye 350 bin euro
  • İkinciye 500 bin euro
  • Şampiyona 1 milyon euro

Bir takımın normal sezonda 20 galibiyet aldığını ve 3 galibiyetle play off’tan çıkıp Final Four’a yükseldiğini varsayarsak Euroleague’den alacağı rakam 1 milyon 50 bin euro olacak, buna Final Four’da alacağı sıraya göre hak edeceği bedel eklenecek.

Euroleague takımları bu payların dışında TV yayınlarından ise ülkelere göre farklı gelirler elde ediyorlar. Bir kaç örnek vermek gerekirse İspanyol takımları 3’er milyon, devlet destekli Maccabi Tel Aviv 5 milyon, temsilcilerimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko 800 biner ve CSKA Moskova ise sadece 150 bin euro kazanıyorlar TV anlaşmalarından.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …