Güncel Haberler

BSL’de Sınıf Atlayabilecek Yabancılar (EuroCup & Şampiyonlar Ligi)

Bu sezon ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde bir çok kaliteli yabancı izledik ve bunlardan bir kısmını önümüzdeki sezonlarda FIBA Şampiyonlar Ligi, 7DAYS EuroCup ve Turkish Airlines Euroleague gibi önemli organizasyonlarda izlemeye devam edeceğimizi düşünüyorum.

Mini yazı dizimizin ilk kısmında performansları ile seviye atlamasını ve 7DAYS EuroCup ya da FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde forma giymesini beklediğim isimlere değineceğim.

Andrew Andrews (Arel Üniversitesi Büyükçekmece)
G – 1.88 metre – 26 yaş

Andrews, Büyükçekmece’nin en istikrarlı skor opsiyonu oldu sezon boyunca. Evet takımını düşme hattından kurtaramadı belki ama Hayes ve Eldridge gibi daha tecrübeli daha kariyerli skorlerin yanında öne çıkan, istikrarlı ile alkışları toplayan isim oldu. Sahanın her noktasından skor üretebilen Andrews, 20.8 sayı, %38.8 3sayı, 3.4 ribaund, 3.8 asist, 1.5 top çalma istatistikleri ile de ne kadar çok yönlü bir oyuncu olduğunu gösterdi. Şampiyonlar Ligi ya da EuroCup sahnesinde yer alan orta seviye takımlarda çok iş yapar.

Mangok Mathiang (Bahçeşehir Koleji)
C – 2.08 metre – 27 yaş

Mathiang ülkemize gelmiş en atlet ve ribaundçu uzunlardan biriydi. Avustralyalı pivot, Golden’ın asitlerini ikili oyunlarda yüksek yüzdeli bitirirken, koç Aktaş’ın göreve gelmesiyle istikrarını ve dakikalarını da arttırarak üst seviyelere göz kırpmıştı. 12.7 sayı, 10.6 ribaund, 1.7 asist, 1.4 blok, 1.1 blok istatistikleri ile işin savunma tarafında da ne kadar faydalı olduğunu gösteren Mathiang, EuroCup ve Şampiyonlar Ligi’nde son 8 hedefinde olan takımların mutlaka kadrolarında düşünmesi gereken bir isim.

Karşıyaka Bahçeşehir'e mağlup oldu

Chris Jones (Frutti Extra Bursaspor)
PG – 1.88 metre – 27 yaş

Bursaspor’un Belçika Ligi’nden getirdiği Jones, bu sezon sergilediği performansla ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu tüm Avrupa’ya gösterme fırsatı buldu. Saha görüşü, soğuk kanlılığı ve oyunu zorlamak yerine takımının neye ihtiyacı olduğunu çok iyi tespit edip o noktada katkı vermesiyle özel bir oyun kurucu olduğunu kanıtladı. Jones, 15.3 sayı, 3.2 ribaund, 6.8 asist, 1.9 top çalma istatistikleri ile hem BCL hem de EuroCup sahnesinde her takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir isim olduğunu gösterdi.

Gian Clavell (Frutti Extra Bursaspor)
SG – 1.93 metre – 26 yaş

İlk olarak koç Ernak’ın Sakarya’sında izlediğimiz Porto Rikolu skorer bu sezon ortasında ise Bursaspor’a geldi. Gününde olduğu zamanda durdurulması pek mümkün olmayan özel bir skorer diyebiliriz onun için. Sürati, deliciliği ve mesafe tanımayan şutları ile sürekli skoru düşünen bir isim. Tabi bu durumda onu biraz takım oyunundan uzaklaştırıyor. Bu sezon 12 maçta forma giyerken, 18.7 sayı, 3.5 ribaund, 1.7 asist, 1.6 top çalma gibi önemli istatistiklere imza attı ve bir üst seviye için EuroCup ya da BCL için hazır olduğunu gösterdi.

Bursaspor Beşiktaş'ı farklı geçti! 98-87 | Bursabasket.net

Jordon Crawford (Meksa Yatırım Afyon Belediyespor)
PG – 1.68 metre – 29 yaş

Kısa boylu dev yürekli oyun kurucu Crawford, sürati, zekası ve top tekniği ile fiziksel dezavantajlarını kapatmayı başarıyor. Afyon taraftarı ve hatta kent ile özdeşleşen tecrübeli isim lider özellikleri ile tüm basketbolseverlerin beğenisini topladı, bu sezon izlemesi en çok keyif veren oyunculardan biriydi. 16.4 sayı, %37.6 3sayı, 2.6 ribaund, 5.7 asist istatistikleri ile de bu performansını rakamlara döken Crawford, BSL’de ortaya koyduğu bu sezonun ardından hem Şampiyonlar Ligi hem de EuroCup takımlarının dikkatini çekmiş durumda.

Afyon Yine Zorladı; Galatasaray, Harrison ile Ayakta Kaldı ...

Peyton Aldridge (Meksa Yatırım Afyon Belediyespor)
PF – 2.03 metre – 24 yaş

İtalya’daki başarılı çaylak sezonunun ardından ülkemize gelen Aldridge, modern basketboldaki klasik 4 numaranın tüm özelliklere sahip olan bir isim. Ribaundlardaki savaşçı kimliği, dış şut tehditi, topu yere vurabilmesi ve çabuk ayakları ile savunmada kısaların da karşısında durabilmesi ile Afyon’un bu sezon oyunun iki alanında da enerjisini yüksek tutan isimdi. Hücumda gerektiğinde sorumluluk alarak sahne alması da artık sınıf atlamak için hazır olduğunu gösterdi. 11.0 sayı, %44.2 3sayı, 5.0 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile orta seviyedeki tüm BCL ve EuroCup takımlarının listesinde olması gereken bir isim.

Talib Zanna (Meksa Yatırım Afyon Belediyespor)
C – 2.06 metre – 29 yaş

NBA patentli Nijeryalı uzun kariyerinde hiç bir zaman potansiyelini gösterememiş bir oyuncuydu. Ancak o da Afyon şehrinin ve taraftarının basketbol ateşi sayesinde beklentilerin üstüne çıkmayı başaran isimlerden oldu. Atletik özellikleri, pozisyon bilgisi ve olgun oyunu ile her iki pota altında da koç Sevim’şn en güvendiği isim olan Zanna, kariyeri boyunca olmadığı kadar da istikrarlıydı. Doğru organizasyonda halen değerli bir parça olacağını gösterdi 13.6 sayı, 9.1 ribaund, 1.7 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile birlikte.

Afyon'dan İstanbul Baskını! – Basket Servisi

Matt Mobley (Sigortam.net İTÜ)
SG – 1.90 metre – 25 yaş

Ligimizin en zayıf takımı olan İTÜ, sezon boyunca yabancı oyuncularını da sürekli değiştirmek zorunda kaldı. Takımda en uzun süre kalan isimlerden biri olan Mobley istikrarı ve skorer oyunuyla takımını ayakta tutmaya çalıştı tabi yeterli olmadı. Mental olarak tam olarak olgunluğa erişmemiş olsa da kendini geliştirmeye devam eden bir isim. İTÜ’de ortaya koyduğu 21.6 sayı, %42.6 3sayı, 3.8 ribaund, 3.9 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile de artık daha üst seviyeler için hazır olduğunu gösterdi. Takımına ribaundlarda destek olması ve artık pas opsiyonunu daha sık kullanması da dikkatlerden kaçmadı.

Beşiktaş, İTÜ Karşısında Nefes Kesen Maçta Jordan Theodore'un ...

Omar Prewitt (Teksüt Bandırma)
SF – 2.01 metre – 25 yaş

Polonya’da geçirdiği başarılı sezonun ardından ülkemize gelen Prewitt, Bandırma gibi basketbolla yatıp kalkan bir şehre ve organizasyona hızlıca uyum sağladı. Zaten takım oyununa yatkınlığı, profesyonelliği ve kaliteli karakteri ile bilinen bir oyuncuydu. Sahada da her alana katkı verebilen, hem 2 hem de 3 numarada süre alabilen hatta kısa beşlerde 4 numara olarak da görev alabilen bir isim. BSL sahnesinde çıktığı 20 maçta ortalama 12.6 sayı, %43.0 3sayı, 4.5 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı verdi. Orta seviye takımlarda mutlaka düşünülmesi gereken hatta şampiyonluğa oynayan takımlarda da alternatif olarak kadroda yer alması gereken isimlerden biri.

Bandırma Evinde Antwerp'i Rahat Geçti – Basket Servisi

Nick Johnson (Türk Telekom)
G – 1.91 metre – 27 yaş

NBA patentli guard, Ankara temsilcisinin bu sezon yakaladığı başarının önemli mimarlarından biriydi. Sürati, deliciliği ve müthiş atletizmi ile alkışları toplayan Johnson, profesyonelliği ve bir çok maçta takımına liderlik etmesiyle de koç Gören’in sahada en güvendiği isimlerden biriydi. Dış şutlar konusunda halen istikrarı yakalayamamış olsa da savunmadaki direnci ve enerjisi artı deliciliği ile BCL ve EuroCup seviyesinde her takımın görmek isteyebileceği bir isim ki asistleri ile takım arkadaşlarını beklenenden iyi besledi, hücum organizasyonlarına da yardımcı oldu. BSL sahnesinde 11.4 sayı, 3.3 ribaund, 4.9 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile de bunu kanıtladı.

Nick Johnson Alev Aldı; Telekom, Beşiktaş'ı Eledi | Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …