Güncel Haberler

Maccabi Tel Aviv’den Ekonomik Önlem Geldi

Turkish Airlines Euroleague‘de FC Barcelona, Real Madrid ve Bayern Munich gibi takımların ardından Maccabi Tel Aviv de sezonun askıya alınmasıyla beraber oyuncu maaşlarında aksiyon almak zorunda kaldı.

Sport 5’in haberine göre Maccabi Tel Aviv yönetimi, Euroleague ve ELPA (Oyuncular Birliği) arasındaki görüşmelerinden bir karar çıkana kadar tüm oyuncu sözleşmelerini askıya aldı, ödemeleri dondurdu.

İsrail ekibinin başkanı Simon Mizrahi şu ifadeleri kullandı:

EuroLeague ve Oyuncular Birliği arasında görüşmeler yapıldı ancak yeni bir açıklama ve çözüm gelene kadar tüm sözleşmeler donduruldu. Bu büyük adımı attığımız için üzgünüz ama ortaya çıkan bu sorun iki tarafın da suçu değil. Sinir bozucu bir durum. 80 yıllık hayatımda yaşamadığım bir şeyle uğraşıyorum. Evlerimizde kalmak zorunda olduğumuz ve benim yaşımdaki kişilerin çocukları ya da torunlarıyla görüşemeyeceğini asla hayal edemezdim.

Sport 5 & Eurohoops

Ligin askıya alınmasıyla beraber hem bilet hem sponsor hem de yayın gelirlerini kaybeden kulüplerin haklı olarak ekonomik önlemler almaları, oynamayan oyuncuların da maaşlarında kesintiye gitmeleri gayet doğal. Bu anlamda oyuncuların da kulüplere yardımcı olmaları gerekiyor ki corona salgınının ekonomik etkisi önümüzdeki 2 sezona da net etki edecek ve pasta iyice küçülecek. Bu nedenle artık herkesin birlik olup taşın altına ellerini koymaları gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …