Güncel Haberler

Shane Larkin: “Favori Türkçe Kelimem Kolay Gelsin”

Anadolu Efes‘in süper yıldızı ve milli takımımızın yeni üyesi Shane Larkin, şahsi Instagram hesabından canlı yayına katılarak takipçilerinden gelen soruları yanıtladı.

Larkin’in sorulara verdiği cevaplardan ve açıklamalardan derlediğimiz satır başları şu şekilde:

  • Türkçe bir isim seçmem gerekseydi “Şahin” ismini tercih ederdim.
  • Hem ING Basketbol Süper Ligi‘nde hem de Turkish Airlines Euroleague‘de iyi bir sezon geçirdik ve şampiyonluk hedefimiz vardı ancak şimdi coronavirüs yüzünden bunun mümkün olup olmayacağını bilmek zor.
  • Koç Ergin Ataman ile çalışmaktan dolayı mutluyum. İkimiz de benzer enerjiye sahibiz, ne yapmak isteğimizi biliyoruz. O beni oyuncu olarak, ben de onu koç olarak çok iyi anlıyorum.
  • İki senedir buradayım, Anadolu Efes ile birlikteyim ve benim için en uzun süre oynadığım takım oldu. Efes için derin bir sevgim var. Burada olmaktan çok mutluyum ancak gerçekleştirmek istediğim başka hedeflerim ve hayallerim de var. Gelecekte ne olur bilmiyorum ama şu anda tek düşündüğüm takımda başarılı olmak.
  • A Milli Basketbol Takımı’nda henüz oynayamadığını hatırlatan yıldız basketbolcu, takımın bir parçası olduğu için gurur duyduğunu belirtti.
  • Türkçe bazı kelimeler öğreniyorum. Favori kelimem ‘kolay gelsin.’ Bunu sık olarak kullandığımı söyleyebilirim. Türkçe’de daha akıcı olmak isterdim ama öğrenmesi zor dil. Türkçe isim seçmem gerekseydi Şahin’i seçerdim. Birçok insan bana Şahin diyor.
  • Larkin, favori yemeklerinin köfte ve mantı olduğunu, tatlılardan ise baklavayı beğendiğini söyledi.
  • Türkiye’de basketbolculardan Şehmus Hazer ve Onuralp Bitim’i beğendiğini kaydeden Larkin, idolünün ise Allen Iverson olduğunu ifade etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …