Güncel Haberler

İspanya Liga Endesa’da Oyuncular Rest Çekti

Coronavirüs önlemleri nedeniyle Avrupa’daki tüm ligler askıya alındı ancak halen sezonu tescil etmeyen ve devam etmenin yollarını arayan ligler mevcut.

İşte bu liglerden biri de İspanya Liga Endesa. Ancak işler pek de sakin ve yolunda gitmiyor.

Çünkü İspanya Oyuncular Birliği Başkanı Alfonso Reyes, ACB (lig yönetimi) ve kulüpler gerekli tüm sağlık önlemlerini artı onaylarını almadan sezona devam etme kararı alırlarla oyuncuların buna toplu şekilde karşı çıkacağını belirtti.

Marca’ya konuşan Reyes şu ifadeleri kullandı:

Eğer ACB ve kulüpler, herkesin sağlığı için %100’e yakın bir garanti olmaksızın sezonu tekrar sürdürmeye karar verirse oyuncular önlemlerini alacak ve yasal haklarını kullanacaklar. Biz de onları destekleyeceğiz. Henüz açıklığa kavuşturulmamış birçok değişken var. Her hafta duruma tekrardan gözden geçirmek zorundayız. Fakat çoğu oyuncu için ilk şeyin sağlık olduğu çok açık. Bu bir grip değil. Sizi yok ediyor, ölümcül! Bu bir oyun değil, maalesef deneyimlerimden biliyorum.

Marca & Eurohoops

Reyes, eğer sezon başlayacaksa 20-30 gün civarında bir sezon öncesi kampı olması gerektiğini de belirtti:

En uygun senaryoda bile sezon öncesinin 20 ile 30 gün arası süreceği unutulmamalı. Eğer Mayıs ortasında başlayacak olursa sezon 10 Temmuz’da sona erecek. ACB, oyuncuların kontratlarının son tarihine kadar baskı yapmaya niyetli. Fakat oyuncular asla 10 Temmuz’dan sonra oynamayı düşünmüyor.

Marca & Eurohoops

Reyes ve Liga Endesa’daki oyuncuların ortak kararlarında belirttikleri üzerine fazla söylenecek bir şey yok aslında. İlk günden beri savunduğum gibi artık sezonu halen tescil etmeyen liglerin daha fazla gecikmeden kararlarını vermeleri, bunu da oyunculara ve kulüplere ileterek herkesi önümüzdeki sezonun planlarını yapabilmeleri için rahat bırakmaları gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …