Güncel Haberler

Baskonia da Maaşlarda Kesintiye Gidiyor

Coronavirüs salgınının artarak devam etmesi ile spor kulüplerinin ekonomik önlemler alması da zorunlu hale geldi.

Geçtiğimiz günlerde bu önlemler kapsamında Turkish Airlines Euroleague takımları arasında ilk hamle Barcelona’dan gelmişti. Onları ise bir diğer İspanyol ekibi Kirolbet Baskonia takip ediyor.

Alaves-Baskonia Grup yönetimindeki kulüp coronavirüs önlemleri kapsamında ekonomik krizin etkikerini azaltmak için bazı finansal aksiyonları devreye alacak.

Bu aksiyonların arasında en dikkat çeken konu ise tüm kulüp çalışanlarının, sporcular dahil, maaş kesintisine tabi tutulacak olmaları. Hem Baskonia basketbol takımı hem de Alaves futbol takımının oyuncuları, sağlık güvenliği sağlanıp İspanya’da spor aktivitelerinin yeni başlayacağı döneme kadar bu kesinti ile karşı karşıya kalmaya devam edecekler.

İspanya, İtalya ile beraber Avrupa’da coronavirüs salgınını en sert hisseden ülke. Şimdiye kadar salgın nedeniyle maalesef 5 bin 138 kişi hayatını kayberken, enfekte sayısı 65 bini geçti.

Karadağlı koç Dusko Ivanovic’in yönetiminde yoluna devam eden Baskonia, Euroleague sahnesinde 28 haftanın ardından 12 galibiyet almış, play-off yarışının direkt ortasındaydı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …