Güncel Haberler

Yeni Sezonda Euroleague Sahnesinde İki Adriyatik Lig Takımı Görebiliriz

Yeni sezonda Turkish Airlines Euroleague‘de birden fazla Adriyatik Lig temsilcisi görebiliriz.

Euroleague’in Basketbol Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Eduard Scott, Sırp basınına verdiği röportajda yeni sezonla birlikte ligde Adriyatik’i temsil eden iki takım birden görebileceğimizi açıkladı.

“EuroLeague yönetiminin belirlediği yeni kurallarına göre; 2020-2021 sezonu için biri Adryatik Lig şampiyonunun olmak 3 adet özel davetiye (wild card) var. Eğer Adriyatik şampiyonu Partizan dışında bir takım olursa ve Partizan, EuroCup’ta finalist ya da şampiyon olma başarısı göstererek EuroLeague biletini alırsa yeni sezonda Adriyatik Lig’den iki takımı birden EuroLeague sahnesinde izleyebiliriz”

Geçtiğimiz yıllarda Partizan yaşadığı ekonomik problemlerin etkisiyle ciddi bir düşüş yaşamış, bu süreçte Euroleague’de Balkanları çoğunlukla Kızıl Yıldız ve dönem dönem de Buducnost temsil etmişti. İtalyan koç Trinchieri’nin göreve gelmesiyle ekonomik olarak da basketbol kalitesi anlamında da toparlanan Sırp ekibi u sezon eğer devam edilebilirse EuroCup’ın en büyük favorileri arasında yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …