Güncel Haberler

ŞOK: Rudy Gobert’te Coronavirüs Çıktı ve NBA Ertelendi!

Coronavirüs Avrupa basketbolundan sonra NBA‘e de sıçradı ve NBA yönetimi ikinci bir karara kadar ligin ertelenmesine karar verdi.

Oklahoma City ThunderUtah Jazz maçının başlamasına kısa bir süre kala, takımların ısınmalarının tamamalamalarının ardından bir sağlık görevlisi hakemelerin yanına gelerek bilgilendirme yaptı. Bunun üzerine hakemler takımları soyunma odalarına gönderdiler. Hakemler NBA yetkililerleri ile 25 dakika durumu görüştükten sonra maçın ertelenmesine karar verdiler. Salondaki taraftarlara erteleme nedeni açıklanmadığı için tepkiler oldu.

Bu gelişmelerin ardından iki takım da soyunmda odalarında karantiya alındılar ve Utah’ın Fransız uzunu Rudy Gobert‘in test sonuçlarının pozitif çıktığı, coronavirüse yakalandığı duyuruldu.

Bu maçın ertelenmesinden 1 saat sonra NBA yönetimi, tüm ligin de ikinci bir karara kadar askıya alındığını duyurdu. Bu aşamadan sonra artık NBA sezonunun tamamlanıp tamamlanamayacağı coronavirüs salgının sürecine bağlı olacak.

Verilen erteleme kararından önce başlayan Miami-Charlotte, Dallas-Denver, Atlanta-New York, Philadelphia-Detroit maçları oynandı, Oklahoma-Utah’la birlikte, Sacramento-New Orleans maçı da ertelendi.

PEKİ BU SEZON NASIL TAMAMLANACAK?

Corona tehditinin maalesef kısa sürede yok olması beklenmiyor ve bu nedenle de uzmanlar NBA’in en erken 1 ay sonra başlayabileceğini belirtiyorlar. Tabi bu durumda kalan-ertelenen tüm maçların oynanması mümkün görünmüyor. Maçların 1 ay sonra başlayabilmesi durumunda lock-out dönemlerinde olduğu gibi kısaltılmış bir programı hayata geçirebilir ve play-off şansı kalmayan-kesinleşen takımları maç trafiğinin dışında bırakabilir.

Eğer maçların oynanması için uygun ortam 2 ay sonra gerçekleşirse bu durumda ligin devam etmesi zor görünüyor. Belki play-off şansı devam eden takımlar arasında turnuva usulü ile bir sonuca gidilebilir ve sonrasında play-off bileti alan takımlar belli olur.

En kötü senaryo ise tehditinin 2 aydan da uzun sürmesi durumu ki bu durumda sezonun tamamen iptal edilmesi de olasılıklar arasına giriyor maalesef.

https://youtu.be/3u8bXH95QNM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …