Güncel Haberler

Zeljko Obradovic 60 Yaşında!

Avrupa basketbolunun kupa kolleksiyoncusu olan, başarılı ve tecrübeli koçu, Fenerbahçe Beko‘nun patronu Sırp antrenör Zeljko Obradovic 60 yaşında.

Beklentilerin çok altında bir sezon geçiren ve son günlerde hayli morali bozuk olan koç Obradovic, takımına yaptığı sert eleştirilerle gündeme geliyor ve koç 60.yaş gününü hiç de keyifli bir şekilde kutlayamıyordu eminim.

Gelin doğum günü vesilesiyle tecrübeli koçun kariyerindeki önemli satır başlarını hatırlayalım:

  • Basketbolda Avrupa’nın bir numaralı kupasını en fazla kazanan başantrenör olan Obradovic, bu sevinci 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011 ve 2017’de yaşadı.
  • Başantrenörlük kariyerinin ilk yılında büyük bir başarı elde ederek Partizan’ı Dörtlü Final’e taşıyan Sırp başantrenör, henüz 31 yaşında Avrupa’nın en büyük kupasını havaya kaldırdı. Dörtlü Final’de İtalyan ekibi Philips Milano’yu geçen Partizan finalde ise Joventut Badolona’yla karşılaştı. Sırp ekibi Aleksandar Djordjevic’in son saniyede attığı 3 sayılık basketle sahadan 71-70 galip ayrıldı ve Obradovic ilk zaferine İstanbul’da Partizan’la ulaştı.
  • Tecrübeli başantrenör, İspanyol takımlar Joventut Badalona’yla 1993-1994, Real Madrid’le 1994-1995 sezonunda, finalde Yunan ekibi Olympiakos karşısında zafere ulaştı.
  • Sırp çalıştırıcı efsanesi haline geldiği Panathinaikos’la ise 8 kez Dörtlü Final’de yer alıp 5 Avrupa şampiyonluğu gördü.
  • Ayrıca başarılı başantrenör, Yunan ekibiyle 2001-2002 sezonunda itibaren tek isim altında oynanan bir numaralı kupayı da (Avrupa Ligi) kazanan ilk başantrenör oldu.
  • Zeljko Obradovic, kariyerinde Fenerbahçe’den önce çalıştırdığı 5 takıma da Avrupa’da kupa kaldırma sevinci yaşattı.
  • Partizan, Joventut Badalona, Real Madrid, Panathinaikos ve Fenerbahçe ile Avrupa Ligi şampiyonluğu elde eden Obradovic, 1998-1999 sezonunda ise Benetton’un başında o dönemin en önemli kupalarından biri olan Saporta Kupası’nı elde etti. Obradovic, Saporta Kupası’nı 1996-1997’de ise Real Madrid’in başında da kazandı.
  • Obradovic’in başanda olduğu takımlar, Avrupa Ligi’nde yer aldıkları 12 finalin sadece üçünü kaybetti. Toplam 18 kez yer aldığı Dörtlü Final’de 12 kez finale çıkma başarısı gösterdi.
  • Obradovic, Avrupa Ligi’ndeki kariyerinde 26. sezonunda 20. kez Dörtlü Final organizasyonunda yer aldı. Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, 20 kez mücadele ettiği Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde 10 şampiyonluğun yanı sıra üç kez ikincilik ve iki üçüncülük ile üç defa dördüncülük yaşadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …