Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (22.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 22.haftası geride kalırken, favoriler hata yapmazken, alt sıralardaki takımlar da kaybederek düşme olasılıklarını katlanarak arttırdılar. Gelin birlikte haftayı mercek altına alırken, her zamanki gibi ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

EuroCup’a son 16 grubunda veda eden iki temsilcimiz bu hafta ligde karşı karşıya geldiler. Galatasaray Doğa Sigorta konuk olduğu dişli rakibi Daçka’yı 79-88 ile yenerek ligde ilk 4 yarışında çok önemli bir hamle yapmış oldu. Roberson’ın takıma hızlı ve verimli bir şekilde adapte olmuş olması, Harrison’un da tekrar ritmini bulmuş olması ile beraber artık çok daha iyi basketbol oynuyorlar. Whittington’ın yokluğunda Poythress ile Auguste’un yanına gelen bu kısa katkısı ile artık ligin favorileri arasında yer aldıklarını söylemek yanlış olmaz. Oynadıkları kaliteli basketbol ve mücadele seviyesi ile bu haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Frutti Extra Bursaspor ligin yeni takımlarından biri ama oynadıkları basketbolla alkışları hakettiler, en azından asansör takım olmayacaklarını, ligde kalıcı olacaklarını gösterdiler. Bu hafta da zayıf rakipleri Büyükçekmece karşısında İngiliz uzun Gabriel Olaseni liderliğinde net bir üstünlük kurdular. Tecrübeli uzun 35 dakika sahada kalırken, 19 sayı, 14 ribaund, 3 asist ile 31 verimlilik puanına ulaştı ve bu haftanın en dikkat çeken performansı ile en değerli oyuncu ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Gabriel Olaseni (Frutti Extra Bursaspor): 31 verimlilik puanı
Aaron Harrison (Galatasaray Doğa Sigorta): 27 verimlilik puanı
Moustapha Fall (Türk Telekom): 26 verimlilik puanı
Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 22 verimlilik puanı
Tony Taylor (Pınar Karşıyaka): 21 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Erkan Yılmaz (Teksüt Bandırma): 29 verimlilik puanı
Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 22 verimlilik puanı
Semih Erden (Pınar Karşıyaka): 20 verimlilik puanı
Oğuz Savaş (Beşiktaş Sompo Sigorta): 19 verimlilik puanı
Can Maxim Mutaf (Frutti Extra Bursaspor): 18 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …