Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (27-28.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de bir kez daha çift maç haftasını geride bıraktık. Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko maalesef iki maçlarından birer tanesini kazanarak haftayı tamamlayabildiler. Gelin birlikte basketbola doyduğumuz bu yoğun haftayı mercek altına alırken her zamanki gibi ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Itoudis yönetiminde bu sezon yeniden yapılanmaya giden ve kadroyu büyük ölçüde yenileyerek yıldız kontenjanını da James ile dolduran CSKA Moskova, beklentilerin üstünde iyi bir performans sergiliyor şuanda. 4.sıra yarışında Maccabi’nin tökezlemesinden faydalanan Rus ekibi, zorlu çift maç haftasını hatasız tamamlamayı başardı. İlk maçta ligin zayıf takımlarından Zenit’i Moskova’da zorlanmadan geçerken ikinci maçta ise zorlu OAKA deplasmanında Panathinaikos’u 66-97 gibi net bir skorla ezip geçtiler tam anlamıyla. Bu iki galibiyetle 4.sıra için önemli bir avantaj elde ettiler. Bu iki başarılı sonuça CSKA haftanın takımı ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

28. Hafta:

Anadolu Efes‘in süper yıldızı Shane Larkin gün geçmiyor ki yeni bir rekor kırmasın ve adını tarihe yazdırmasın. Ele avuca sığmayan ŞAHANE Larkin, sakatlıktan çıktıktan sonra ilk maçta kendi standartlarına göre kötü bir performans sergilemişti Maccabi deplasmanında. Ama ikinci maçla beraber Sinan Erdem’de eski günlerine geri döndü. Olympiakos savunmasının kabusu olan Larkin, 33 dakika süre aldığı maçta 40 sayı, 10-15 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 3 top çalma istatistikleri ile 44 verimlilik puanına ulaştı ve bir kez daha haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Larkin, bu istatistikleri ile beraber Euroleague tarihinde 1 sezonda 40 sayı barajını 2 kez geçen ilk oyuncu olurken, bulduğu 10 üçlük isabeti ile de bu alandaki rekoru egale etmeyi başardı.

27. Hafta:

Real Madrid‘in Cabo Verdeli kulesi Walter Tavares, Randolph ve Mejri gibi önemli uzunların yokluğunda takımına hücumda da çok iyi destek veriyor. Savunmada zaten ligin tartışmasız en iyi çember koruyucusu olan Tavares, çift maç haftasının ilk maçında Milano karşısında da koç Laso’nun en önemli kozuydu. Tarczewski ve Gudaitis gibi iki sert uzuna karşı net bir üstünlük kuran dev uzun, 29 dakika sahada kaldığı karşılaşmayı 13 sayı, 6-7 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 4 blok gibi önemli istatistiklerle tamamlayarak 29 verimlilik puanına ulaştı. Real’i galibiyete taşımayı başaran tecrübeli uzun haftanın en değerli oyuncusu ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

28. Hafta:

Shane Larkin (Anadolu Efes): 44 verimlilik puanı
Nikola Mirotic (Barcelona): 37 verimlilik puanı
Tornike Shengelia (Kirolbet Baskonia): 28 verimlilik puanı
Jonas Jerebko (Khimki): 27 verimlilik puanı
Billy Baron (Kızıl Yıldız): 26 verimlilik puanı

Nikola Mirotic - FC Barcelona - EB19

27. Hafta:

Walter Tavares (Real Madrid): 29 verimlilik puanı
Mike James (CSKA Moskova): 26 verimlilik puanı
Zach LeDay (Zalgiris Kaunas): 26 verimlilik puanı
Othello Hunter (Maccabi Tel Aviv): 26 verimlilik puanı
Alex Abrines (Barcelona): 21 verimlilik puanı

Mike James - CSKA Moscow - EB19

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …