Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (21.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 21.hafta maçları tamamlandı. Favori takımların sürprize izin vermediği ve alt sıralar ile zirvedeki takımların yer değiştirmediği haftayı gelin her zamanki gibi mercek altına alalım, bunu yaparken de ödülleri sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bahçeşehir Koleji koç Aktaş göreve geldikten sonra emin adımlarla yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Golden ve Mathiang’dan en iyi veriminin alınması, Jones’ın takıma hızlıca adapte olması ve Johnson’ın sakatlıktan iyi şekilde dönmesiyle artık ligin en dişli takımlarından biri konumundalar. Bu haftada konuk ettikleri güçlü rakipleri Daçka karşısında bunu net olarak gösterdiler. Sadece ligimizin değil, EuroCup’ın da en iyi savunma yapan, en sert takımlarından biri karşısında 91 sayı üreterek kazanmaları ve son bölümlerde soğuk kanlılıklarını koruyarak olgun bir oyun sergilemeleri ile sınıf atladıklarını gösterdiler. Alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oluyorlar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bahçeşehir Koleji‘nde belki de koç Aktaş’ın gelişi en çok Mangok Mathiang‘a yaradı. Avustralya pasaportu bulunan Sudanlı uzunun koç Dedas döneminde takımdan ayrılması bile gündemdeydi ama son haftalarda o kadar iyi performans gösteriyor ki adeta Golden ile beraber omuzlarına alıp taşır hale geldiler. Bu hafta da Hamilton gibi iyi bir uzun karşısında her iki pota altında da Daçka’nın başına çorap ördü. Mathiang 35 dakika süre aldığı maçta 21 sayı, 9-11 2sayı, 11 ribaund, 3 blok istatistikleri ile 32 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın oyuncusu ödülünün de sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Mangok Mathiang (Bahçeşehir Koleji): 32 verimlilik puanı
Stevan Jelovac (Gaziantep): 31 verimlilik puanı
Aaron Harrison (Galatasaray DS): 27 verimlilik puanı
Toddrick Gotcher (Beşiktaş SS): 25 verimlilik puanı
Oğuz Savaş (Beşiktaş SS): 25 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Rıdvan Öncel (Teksüt Bandırma): 28 verimlilik puanı
Oğuz Savaş (Beşiktaş SS): 25 verimlilik puanı
Birkan Batuk (Beşiktaş SS): 22 verimlilik puanı
Cevher Özet (OGM Ormanspor): 21 verimlilik puanı
Kartal Özmızrak (Darüşşafaka Tekfen): 18 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …