Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (26.Hafta)

Turkish Airlines Eruoleague‘de 26.hafta mücadelesi geride kalırken uzun bir aradan sonra iki temsilcimizle beraber sevindik. Anadolu Efes alıştığımız galibiyetlerini Alba Berlin deplasmanında sürdürürken Fenerbahçe Beko ise Valencia deplasmanında kazanarak play-off yolunda kritik bir adım atmış oldu. Gelin birlikte haftayı mercek altına alırken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Yıldızlar topluluğu Barcelona temsilcimiz Anadolu Efes’i liderlik yarışında takip ediyor. Panathinaikos deplasmanından sonra bu hafta da CSKA deplasmanında son saniyede çok kritik bir galibiyet elde ettiler. Koç Pesic’e rağmen etkili performanslarını sürdürüyorlar. Son topta gönderdiği şutla maçı getiren Mirotic, yine takımın en skorer ismi olurken Higgins de ritm bulmaya başladı ve bu maçta eski takımına karşı çok etkiliydi. Takım olarak hücumdaki performanslarının yanı sıra savunmada ortaya koydukları sertlik ve direnç şampiyonluk yolunda onları iddialı kılan temel özellikle aslında. Bu hafta da CSKA karşısında savunmayı gerektiğinde sıkılaştırıp bu kritik galibiyeti alarak haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

FC Barcelona celebrates - EB19

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Khimki , Euroleague’in en büyük skor potansiyeli olan Alexey Shved‘e sahip. Her ne kadar Rus yıldız zaman zaman takımına zarar veriyor olsa da son haftalarda işin organizasyon kısmında da çok verimli oynuyor, kendi skorundan feda edip asitleri arttırmaya başladığı anda zaten Khimki de sınıf atlıyor. İşte bu hafta da o maçlardan birini izledik. Asvel karşısında 30:30 dakika sahada kalan süper yıldız 24 sayı, 4-7 3sayı, 13 asist, 3 top çalma ile tam 37 verimlilik puanı elde etti ve haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

shved asvel ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Alexey Shved (Khimki): 37 verimlilik puanı
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 35 verimlilik puanı
Nikola Mirotic (Barcelona): 32 verimlilik puanı
Greg Monroe (Bayern Munich): 31 verimlilik puanı
Walter Tavares (Real Madrid): 30 verimlilik puanı

Vasilije Micic - Anadolu Efes Istanbul - EB19

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …