Güncel Haberler

EuroBasket 2021 Elemelerinde Öne Çıkan Genç Yetenekler

FIBA EuroBasket 2021 elemelerinde ilk dönem geride kaldı ve bizler bir çok gelecek vaad eden genç yıldız adayı izleme fırsatı bulduk oynanan maçlarda.

Şubat ayında oynanan eleme maçlarında görev alan ve performansları ile dikkat çeken 1999 doğumlu ve daha genç 3 ismi gelin birlikte mercek altına alalım.

Deni Avdija – İsrail

Pozisyon: Guard
Doğum Tarihi: 3 Ocak 2001
Boy: 2.03 metre
Klüb: Maccabi Tel Aviv (İsrail)

İstatistikler: 24.0 dakika, 21.0 sayı, 8.0 ribaund, 2.0 asist

Alt yapılarda bizlere zaten ne kadar önemli bir yetenek olduğunu göstermişti Avdija. Ama bunu A takım seviyesine taşıyamayan bir çok yıldız adayının aksine o yoluna tam gaz devam ediyor. Oyunun her alanın katkı verebilen, birden çok pozisyonda görev alabilen ve aynı şekilde savunabilen Avdija, Euroleague’de de sezonun Yükselen Yıldız Ödülü’nün önemli adaylarından biri.

Kristian Kullamae – Estonya

Pozisyon: Oyun Kurucu
Doğum Tarihi: 25 Mayıs 1999
Boy: 1.94 metre
Klüb: ZTE Real Canoe NC (İspanya)

İstatistikler: 29.1 dakika, 24.0 sayı, 2.5 ribaund, 5.5 asist

İspanya’nın alt liglerinde oynayan genç oyun kurucu A takım seviyesi için ne kadar hazır olduğunu elemelerde bizlere gösterdi. Olgun oyunu ve özellikle skora yaptığı katkıyla dikkatleri çeken Kullamae, Liga Endesa takımlarının sıkı takibinde olan bir isim zaten.

https://youtu.be/NYbBieD6Yuc

Mateo Dreznjak – Hırvatistan

Pozisyon: Şutör Guard
Doğum Tarihi: 19 Kasım 2000
Boy: 1.96 metre
Kulüb: CBC Siroki (Bosna Hersek)

İstatistikler: 25.6 dakika, 14.5 sayı, 3.0 ribaund, 2.0 asist

Hırvatistan milli takımının elemelerde yer alan kadrosundaki en genç isim olmasına rağmen hatrı sayılır şekilde öne çıktı Dreznjak. Öyle ki 20 yaşındaki guard, takımının ilk 2 maçtaki en skorer ismi olmayı başardı. Yakın zamanda onu Adriyatik Lig’de göreceğimizi söylemek için kain olmaya gerek yok sanırım.

https://youtu.be/h6R-zH3oR2g

Arturs Zagars – Letonya

Pozisyon: Oyun Kurucu
Doğum Tarihi: 21 Nisan 2000
Boy: 1.90 metre
Klüb: Joventut Badalona (İspanya)

İstatistikler: 28.5 dakika, 13.0 sayı, 5.0 ribaund, 3.0 asist

Zagars, İspanya’da kendisini çok iyi geliştiriyor. Her geçen gün üstüne katarak ilerleyen genç guard, bu turnuvada da A takım seviyesinde iş yapabileceğini gösterdi. Sadece Bulgaristan maçında oynadı ve takımının önemli isimlerinden biri oldu Zagars.

https://youtu.be/r1PRnwiDj1o

Rokas Jokubaitis – Litvanya

Pozisyon: Oyun Kurucu
Doğum Tarihi: 19 Kasım 2000
Boy: 1.93 metre
Kulüb: Zalgiris Kaunas (Litvanya)

İstatistikler: 22.6 dakika, 7.0 sayı, 3.0 ribaund, 6.0 asist

İlk maçta Belçika karşısında alınan tarihi mağlubiyette yer almayan Jokubaitis, ikinci maçta ise takımını çok iyi organize etmiş, servisleri ile arkadaşlarını oyunun için de tutmuştu. Alt yapılarda ne kadar kaliteli bir kumaşı olduğunu gösteren Jokubaitis, koç Jasikevicius’un da Zalgiris’de fırsat verdiği bir isim.

https://youtu.be/zvW1nFOaWBw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olimpiyat Ön Elemeleri: Hırvatistan, İsveç’i de Farka Boğdu!

2024 Paris Olimpiyatları için düzenlenen ön eleme turnuvalarının Türkiye ayağında D grubu ikinci maçında Hırvatistan, …