Güncel Haberler

Galatasaray, 9 Yıl Aradan Sonra Fenerbahçe’yi Deplasmanda Yendi! (Ülker Arena’daki ilk galibiyet)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 20.hafta mücadelesinde, derbide, Galatasaray Doğa Sigorta Ülker Arena’da ezeli rakibi Fenerbahçe Beko‘yu 75-80’lik skorla geçerek tam 9 yıl ve 18 maç aradan sonra rakibini deplasmanda yenmeyi başarmış oldu.

Bu galibiyet aynı zamanda sarı kırmızılıların Ülker Arena açıldığından beri elde ettiği ilk galibiyet olarak da tarihe geçmiş oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı kırmızılılarda Zach Auguste 17 sayı, 15 ribaund, 3 blok ile öne çıkarken, yeni transfer John Roberson 15 sayı, 3 asist ve Alex Poythress 13 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko cephesinde ise Nando De Colo 15 sayı, 2 ribaund, 8 asist, Melih Mahmutoğlu 14 sayı ve Derrick Williams 13 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Bir kez daha gördük ki bu sezon Fenerbahçe’nin pota altı tam anlamıyla çökmüş durumda. Vesely eski günlerinden çok uzakta, Williams savunmada hiç ortalarda yok ve Ahmet de beklentilerin altında kalmaya devam ediyor. Galatasaray’ın iki atlet uzunu Auguste ile Poythress da bu cevheri çok iyi değerlendirdiler, maç boyunca özellikle hücum ribaundları ile takımlarını ayakta tutan isimler oldular verdikleri ikinci şanslarla. Diğer taraftan Fenerbahçe 3.çeyrekte Melih ve Bobby’den gelen kenar katkısı ile farkı çift hanelere de çıkardı ama sarı kırmızılılar yeni transfer Roberson artı Yiğit’in üçlükleri ile maça tutunmayı başardı. Son çeyrekte de savunmayı sertleştiren ve sarı lacivertlilerin neredeyse hiç oyundan çıkmadan oynayan beşi karşısında enerjisini yüksek tutan sarı kırmızılılar Harrison’ın da sorumluluk alıp kritik sayılar bulması, artı çizgiden hata yapmaması ile sonuca gitmeyi başardı. Fenerbahçe’nin çöküşü devam ederken Galatasaray bu sezon rakibini ikinci kez yenmeyi başardı. Ülker Arena’daki ilk galibiyet olması ve 9 yıl aradan sonra deplasmanda gelen ilk galibiyet olması da elbette tarihi bir önem taşıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …