Güncel Haberler

RESMİ: Asvel’den Pota Altına Takviye

Turkish Airlines Euroleague‘de transfer döneminin kapanmasına sayılı günler kala (26 Şubat’ta transfer sonaeriyor) Asvel Villeurbanne pota altına takviye yaptı.

Son olarak Çin’in Nanjing Monkey Kings takımında forma giyen, 24 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Fransız 4 numara Guerschon Yabusele sezon sonuna kadar Fransız ekibinin başarısı için ter dökecek.

Yabusele, Çin liginde 17.9 sayı, 7.2 ribaund, 1.8 asist, 1.3 blok istatistikleri ile katkı vermişti. 16.sırada Boston Celtics tarafından 2016 draftında seçilmiş olan Fransız forvet, kariyerinin çoğunu G-League’de geçirmişti.

Fransız forvet güçlü fiziği artı dış şut tehditi ile çok yönlü bir hücum silahı. 4 numarada neredeyse tüm rakiplerine ters eşleşmeler yaratan bir isim ki ortalama 14.0 sayı, 4.0 ribaund ile Fransa’nın EuroBasket 2021 elemelerindeki ilk 2 maçında da en önemli skor opsiyonuydu. Her iki pota altında da etkili bir ribaundçu olan Yabusele, savaşçı ve fiziksel teması da seven bir uzun. Euroleague sahnesinde enerjisi, dış şutları ve ribaundlardaki mücadeleci kimliği ile Asvel’e çok şey katacaktır. Bu arada hem yüzü dönük hem de sırtı dönük hücum eden rakiplerini savunabilen, oyunun bu tarafında da çalışkan bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …