Güncel Haberler

Hollanda’dan Millilere Soğuk Duş!

FIBA EuroBasket 2021 elemeleri D grubu mücadelesinde A milli takımımız grubun zayıf takımı olarak görülen Hollanda‘ya 65-72’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Hollanda’da ülkemizde Ormanspor forması giyen Charlon Kloof kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkardı ve 27 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile galibiyetin mimarı oldu. Yannick Franke 16 sayı, 2 ribaund ve Worthy De Jong da 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile diğer etkili isimler oldular.

Milli takımımızda ise Melih Mahmutoğlu 20 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Metecan Birsen 12 sayı, 13 ribaund, 4 asist ve Semih Erden 11 sayı, 3 ribaund ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Milliler elbette tam kadro değildi, elbette yıldızlar yoktu vesaire vesaire… Bunların hiçbiri BAHANE değil! Yabancı sayısını 4+1’e düşürdük neden, oyuncularımız daha çok süre alsın diye ki alanlar da oldu. Ama bu maçta bir kez daha gördük ki biz ekol değiliz kendimizi kandırmayalım! Sırbistan, İtalya, Litvanya gibi takımlar bizim gibi B ya da C takımları ile sahne alarak kazanmayı biliyorlar. İşte bizim o seviyelerden ne kadar uzak olduğumuzu görmüş olduk. Elimizde Berkan, Muhsin, Metecan, Kartal, Melih gibi kendi takımlarında bu sezon gayet iyi işler çıkaran oyuncular olmasına rağmen uluslararası seviyede sınıfta kaldığımızı gördük. İlk yarıda gayet yakından tanıdığımız, Ormanspor forması giyen Kloof, ikinci yarıda da kenardan gelen Franke çok iyi oynadılar. Birebirlerine engel olamadığımız gibi ikili oyunlarda da Semih’in dezavantajlarını verimliliğe çevirip atletik uzunları ile skor üretimine destek oldular. Biz ise özellikle son çeyrekte sadece zorlama üçlüklerle direnmeye çalıştık, organizasyondan ve takım oyununudan çok uzaktık maalesef. Pazartesi İsveç ile deplasmanda oynayacağımız maçın da ne kadar zor olacağını biraz daha idrak edip acilen silkelenip kendimize gelmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …