Güncel Haberler

RESMİ: Asvel’den Skorer Guard Takviyesi

Asvel Villeurbanne, Turkish Airlines Euroleague‘de transfer döneminin (26 Şubat) kapanmasına sayılı günler kala kadrosunu skorer bir guardla güçlendirdi.

Edwin Jackson’u koç Mitrovic ile anlaşamadığı için Estudiantes’e kiralık gönderen Fransız ekibi, bu sezon Enisey forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı guard Davion Berry ile anlaşmaya vardı.

1.93 boyunda olan 1991 doğumlu tecrübeli guard, VTB Lig’de 14 maçta ortalama 18.1 sayı, %40.9 3sayı, 3.3 ribaund, 3.0 asist ve FIBA EuropeCup’da ise 11 maçta 15.8 sayı, %35.2 3sayı, 3.8 ribaund, 3.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Hem 1 hem de 2 numarada görev alabilen Berry, daha çok etkili üçlükleri ile tanınan ve skorer kimliği ön planda olan bir guard. Hızlı ilk adımı ile potaya gidebilen ve aslında pas yeteneği de üst seviyede olan bir guard, özellikle ikili oyunlarda zaman zaman uzunları verimli kullanması ile alkışları topladı bu sezon. Ancak hem işin savunma tarafında Euroleague sahnesinde zayıf kalacağını düşünüyorum hem de topla oynamayı fazla seven bir isim olduğu için koç Mtirovic’in düzen basketbolunda delikler açabilir. Son yılların en zorlu Euroleague sezonlarından birine çaylak olarak böyle ortadan dalmanın ne kadar zor olduğunu kelimelerle anlatmak zor, bakalım Berry bu görevi ne kadar başarabilecek.

https://www.youtube.com/watch?v=wI8ecPNV0I0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …