Güncel Haberler

Kızıl Yıldız’dan Tanıdık Guard Takviyesi Geliyor

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off ve Adriyatik Lig‘de şampiyonluk yarışında geri kalmaya başlayan Kızıl Yıldız guard rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor.

Daha önce ülkemizde Banvit (yeni adıyla Teksüt Bandırma) ve TED Ankara Kolejliler’de artı Olympaikos ve Hapoel Jerusalem takımlarında mücadele etmiş olan tecrübeli guard Kalin Lucas ile büyük ölçüde anlaşmaya vardılar. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.85 boyunda olan 30 yaşındaki oyun kurucu geçtiğimiz sezon G-League takımlarından Grand Rapids’de 17 maçta 20.9 sayı, %44.9 3sayı, 4.1 ribaund, 4.4 asist ve Stockton’da ise 21 maçta 21.9 sayı, %39.7 3sayı, 3.3 ribaund, 6.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Sürati, deliciliği ve dış şutlardaki yüksek yüzdesi ile skorer bir guard olan Lucas, hem Punter hem de Brown’a alternatif olabilecek, değerli bir parça. Covic’i FMP’ye kiralayan Kızıl Yıldız’ın bu hamle ile hücumda çok daha potansiyelli ve çok daha tempolu bir takıma dönüşeceğini söylemek hiç yanlış olmaz. Ama tabi işin savunma tarafında Lucas ne Covic ne de Lazic’in katkısını verebilecek bir isim değil ki fiziksel olarak da Euroleague seviyesinde zorlanabilir. Tabi bu sezon henüz hiç resmi maç oynamadığını da hatırlatalım.

https://www.youtube.com/watch?v=siggWJQZWkU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …