Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia Kanadalı Şutör ile Yollarını Ayırdı

Dizindeki sakatlığı bir türlü atlatamayan ve son haftalarda mental bir düşüş yaşayan, özellikle Real Madrid maçında son saniyede yağtığı “aptalca” hatayla taraftarların yoğun tepkisini gören Nik Stauskas ile Kirolbet Baskonia anlaşarak yolları ayırdılar.

Baskonia Kanadalı şutör ile anlaşarak kontratından sezon sona ermeden çıkma kararı aldı. 26 yaşındaki Stauskas Euroleague 23.hafta mücadelesinde Real Madrid karşısında takımına maçı kaybettiren basit hatadan sonra mental bir düşüş yaşadı ve 1 haftadır forma giymiyordu.

Kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamada kararı almanın zor olduğunu ancak sezon başından beri dizindeki sakatlığın onu çok zorladığını, bunu çözmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca kulüp doktorları, takım yetkilileri, menajeri ve ailesi ile görüşerek ortaklaşa bu karara vardıklarını, en kısa zamanda ameliyat olarak rehabilitasyon sürecine konsantre olacağını belirtti.

Euroleague’deki ilk sezonunda 22 maçta 9.0 sayı, 2.1 ribaund, 1.6 asist ve Endesa’da ise 7.2 sayı, 1.5 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …