Güncel Haberler

Daçka Browne Liderliğinde Anadolu Efes’i Devirdi!

Solgar Türkiye Kupası‘nın ilk sürprizini Anadolu Efes‘i deviren Darüşşafaka Tekfen yaptı.

Çeyrek final ilk karşılaşmasında sahasında oynamanın avantajını çok iyi kullanan Darüşaşfaka Tekfen güçlü rakibini Browne liderliğinde 81-71’lik skorla geçerek kupa dışında bıraktı ve adını yarı finale yazdıran ilk ekip oldu.

Anadolu Efes‘de Shane Larkin sakatlanarak önce soyunma odasına gitti ama sonrasında durumu ciddi olmadığı için oyuna döndü ama bileğindeki ağrıların onu çok rahatsız ettiği belliydi. Diğer taraftan koç Ergin Ataman da 4.çeyreğin ikinci bölümünde takımını motive edebilmek adına üst üste iki teknik faul alarak kendini bilerek oyundan attırdı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Daçka’da Porto Rikolu guard Gary Browne 22 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile yıldızlaşırken Johnathan Hamilton 16 sayı, 7 ribaund ve Jarrod Jones 13 sayı, 11 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Anadolu Efes cephesinde ise Krunoslav Simon 22 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Rodrigue Beaubois 14 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ve Chris Singleton ile Tibor Pleiss 10’ar sayıyla direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 ING Türkiye Kupası’nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

ING Türkiye Kupası’nda oynanan çeyrek final maçlarının ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Ligin …