Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (19.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 19.hafta geride kaldı. Fazla sürprize sahne olmayan ve favori takımların galibiyetleri ile geçen haftayı her zamanki gibi birlikte mercek altına alırken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu lider tamamlayarak ülkemizi başarılı şekilde temsil eden Türk Telekom, bu hafta BSL’de de play-off yarışında çok kritik bir galibiyete imza atarak formda performansını sürdürdü. Ülkemizi EuroCup’da başarı ile temsil eden, son 8 takım arasına adını yazdıran ve tam kadro olan Tofaş’ı nefesleri kesen karşılaşmada yenerek haftanın takımı ödülünün sahibi oldular. En önemli skor opsiyonlarından Hunter’ı kaybetmiş olmalarına ve yerine gelen Harris’in henüz adaptasyon sürecini tamamlamamış olmasına rağmen Wiltjer, Johnson, Fall üçlüsünün yanı sıra Muhammed’i de x-faktör olarak devreye sokarak bu kritik galibiyete imza attılar. Alkışlar koç Gören ve öğrencilerine.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Ülkemizi EuroCup’da başarı ile temsil eden ve çeyrek final şansını son haftaya bırakan Darüşşafaka Tekfen, BSL’de de yoluna tam gaz devam ediyor. Bu hafta deplasmanda karşılaştığı Gaziantep’i 77-86’lık skorla geçerken yabancı oyuncular sessiz kalırken kariyerinin en iyi dönemini geçiren Kartal Özmızrak takımını sırtlayan isim oldu. Genç guard 29:22 dakika sahada kalırken 5-10 3 sayı isabetiyle, 29 sayı üretti ve kariyer rekorunu kırdı. Ayrıca istatistiklerine 4 asist, 2 top çalma ekleyerek 29 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Genç guardı tebrik ediyoruz ve milli takım için koç Sarıca’nın yakın takibinde olduğunu umuyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Kartal Özmızrak (Darüşşafaka Tekfen): 29 verimlilik puanı
Tyler Kalinoski (Teksüt Bandırma): 28 verimlilik puanı
Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 28 verimlilik puanı
Leo Westermann (Fenerbahçe Bek): 24 verimlilik puanı
Ian Hummer (Teksüt Bandırma): 24 verimlilik puanı

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Kartal Özmızrak (Darüşşafaka Tekfen): 29 verimlilik puanı
Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 24 verimlilik puanı
Onuralp Bitim (Pınar Karşıyaka): 23 verimlilik puanı
Tolga Geçim (Anadolu Efes): 19 verimlilik puanı
Can Korkmaz (Galatasaray Doğa Sigorta): 17 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …