Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (23-24.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 23 ve 24.hafta maçlarının oynandığı çift maç haftasını geride bıraktık. Temsilcilerimizden Anadolu Efes’in ikide iki ve Fenerbahçe Beko‘nun ikide bir tamamladığı bu haftayı gelin birlikte mercek altına alalım ve ödülleri sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sfairopoulos yönetiminde son yıllardaki en başarılı sezonunu geçiren Maccabi Tel Aviv, çift maç haftasını en başarılı ve verimli şekilde geçiren takım oldu. Wolters, Zoosman, Black, Dibartolomeo, Casspi, Wilbekin gibi önemli eksiklere rağmen önce içerde Khimki’yi geçtiler, sonra da zorlu Ataşehir deplasmanında çıkışta olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu son topta geçerek ilk 4 yarışında kopmadıklarını gösterdiler, özgüven tazelediler. Bu kadar eksiğe rağmen ayakta kalmaları, dirençlerini hiç düşürmemeleri ile alkışları fazlasıyla hakettiler ve haftanın takımı oldular.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

23.haftanın MVP’si: Nikola Mirotic (26 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 32 verimlilik puanı)
Barcelona’nın süper yıldızı 29 dakika süre aldığı Valencia maçında 5/6 2sayı, 3/6 3sayı isabetiyle çok verimli bir şut performansı sergilerken bitime 4 saniye kala sorumluluk alarak alçak posttan ürettiği klas sayıyla takımını da galibiyete taşıyan isim olmuştu.

24.haftanın MVP’si: Malcolm Delaney (26 sayı, 5 ribaund, 9 asist, 37 verimlilik puanı)
24.haftanın MVP’si de Barcelona’dan çıktı ve İspanyol ekibine neden yıldızlar topluluğu dediğimizi bir kez daha görmüş olduk. Milano karşısında beklenenden fazla zorlandıkları maçta Birleşik Amerikalı guard, bireysek performansı ile sahneye çıktı ve Mirotic’in adeta aktif dinlendiği maçta sazı eline alarak takımına galibiyeti getirdi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

23.HAFTA:

Nikola Mirotic (Barcelona): 32 verimlilik puanı
Kevin Punter (Kızıl Yıldız): 28 verimlilik puanı
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 24 verimlilik puanı
Facundo Campazzo (Real Madrid): 21 verimlilik puanı
Elijah Bryant (Maccabi Tel Aviv): 21 verimlilik puanı

24.HAFTA:

Malcolm Delaney (Barcelona): 37 verimlilik puanı
Anthony Randolph (Real Madrid): 33 verimlilik puanı
DeShaun Thomas (Panathinaikos): 30 verimlilik puanı
Facundo Campazzo (Real Madrid): 28 verimlilik puanı
Shane Larkin (Anadolu Efes): 27 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …