Güncel Haberler

Fenerbahçe Son Topta Maccabi’ye Kaybetti!

Turkish Airlines Euroleague 24.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Maccabi Tel Aviv‘e son topu savunmadığı için 77-78’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla temsilcimiz 11 galibiyette kalırken play-off yarışında önemli bir yara almış oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Maccabi’de son topta pota altından bulduğu basketle maçı kazandıran Othello Hunter 13 sayı, 2 ribaund ile katkı verirken, genç Deni Avdija 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Aaron Jackson 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko’da ise Derrick Williams 22 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Kostas Sloukas 18 sayı, 4 asist ve Nikola Kalinic 18 sayı, 2 top çalma ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe son 7 maçtaki başarısını savunmada yükselttiği dirence ve agresifliğe borçluydu ancak bu maçta kendi sahasında oynamanın da avantajıyla fazla gaza gelip tempoyu Williams liderliğinde gereksizce yükselterek başladılar. Bunun sonucunda rakibin hücumda ritm bulmasına çanak tuttuk maalesef. Hücumda aslında De Colo’nun devreye girememesi dışında sorun yaşamadık. Williams ile beraber Sloukas ile Kalinic de çok iyi oynadılar. Özellikle Kalinic pota altında uzun süredir vermediği kadar katkı verdi. Ancak pota altı savunması çok canımızı sıktı. Hem kısaların topsuz katlarını, hem de uzunlar arası paslaşmayı engelleyemedik. İkinci yarı ile beraber nihayet savunmayı biraz daha sertleştirdik. Ama bu sefer de De Colo’dan gelmeyen katkıyla hücum performansımız düştü. Kenardan gelen Westermann yine bulduğu kritik sayılarla takımımızı bir adım öne taşıdı. Ama son hücumda temsilcimizin uzman olduğu kenar oyunu ile, yani kendi silahımız ile bizi vurdu Maccabi. Hem Sloukas’ın topu çıkartan isme yeteri kadar baskı yapmaması hem de Thomas’ın pota altında Hunter’ı kötü savunması 4 saniye kala bu basit sayıyı yememize neden oldu. Zorlu fikstür öncesi bu galibiyetle play-off yarışında öne geçme şansını kaybetti maalesef temsilcimiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …