Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’dan Oyun Kurucu Takviyesi (Sadece BSL için)

Lazeric Jones’un uzun süren sakatlığı ve Tai Webster’ın 1 numarada istenen verimde oynayamaması üzerine Galatasaray Doğa Sigorta biraz geç kalınmış bir karar olsa da 1 numaraya takviye yaptı.

Sezonu Avustralya NBL takımlarından South Eastern Melbourne Phoenix takımında geçiren tecrübeli guard John Roberson ile sezon sonuna kadar anlaşıldı.

Birleşikte Amerikalı guard, 7DAYS EuroCup’da transfer dönemi kapandığı için sadece ING Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde sarı kırmızılı formayı giyebilecek.

1.80 boyunda olan 1988 doğumlu Roberson NBL’de 25 maçta ortalama 29.2 dakika süre alırken 20.7 sayı, %45.4 3sayı, %92.1 serbest atış, 2.1 ribaund, 5.4 asist istatistikleri dikkat çekmişti. Tecrübeli guard kariyerinin önceki bölümlerinde Chalon Saone, Asvel Villeurbanne ve Enisey takımlarının da formalarını terletmişti.

Olgun, tecrübeli ve Avrupa kariyeri boyunca kendisini geliştirmiş bir guard Roberson. Saha görüşü üst düzeyde ve güçlü bir lider. Tempoyu nasıl ve ne zaman değiştirmesini iyi bilen bir oyun kurucu olmasının yanı sıra öldürücü üçlüklere sahip. Tabi fiziksel dezavantajından dolayı oyunun iki alanında da sorunlar yaşayabiliyor ama sürati ve zekası ile daha önce Avrupa basketboluna kendisini kanıtlamış bir isim. Sarı kırmızılılarda hem Harrison hem de iki uzun Poythress ve Auguste’un verimliliklerini arttıracağını, ayrıca hücuma da önemli katkı vereceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …