Güncel Haberler

Fenerbahçe Zayıf ve Eksik Zenit’i Zor da Olsa Yendi

Turkish Airlines Euroleague 23.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu zayıf ve eksik Zenit karşısında zor da olsa 68-73’lük skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla sarı lacivertliler play-off potasına bir adım daha yaklaşırken, İstanbul’da yenildiği rakibini de bu kez Rusya’da yenerek rövanşı aldı ve ikili averajı da lehine çevirdi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Leo Westermann 13 sayı, 2 ribaund, 4 asist, Kostas Sloukas 12 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve Jan Vesely 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 blok ile galibiyetin mimarları oldular.

Ponitka, Khvostov, Renfroe ve Iverson gibi önemli isimlerden yoksun olan Zenit cephesinde ise Gustavo Ayon 16 sayı, 5 asist, 2 top çalma, Austin Hollins 16 sayı, 3 ribaund ve Will Thomas 13 sayı, 5 ribaund ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler zayıf ve eksik rakibi karşısında maça çok iyi başladı. Hücumda Sloukas ve Datome’nin etkili oyunuyla, savunmada agresif oynarak rakibi sindiren temsilcimiz ilk çeyrekten farkı açtı. Ancak ikinci çeyrek ile beraber hem Ayon’u pota altında durduramadık hem de hücum ribaundları ile gelen ikinci şans sayıları artı Hollins’in şutları ile rakibin oyuna ortak olmasına engel olamadık. Devrenin sonuna doğru hücumda toparlanan sarı lacivertliler farkı yine güvenli bölgeye taşıyarak soyunma odasına 9 sayı farkla gittiler. İkinci yarı ile beraber hücumda ciddi bir düşüş yaşadı temsilcimiz, bu fırsatı kaçırmayan Zenit bir çok önemli isminden yoksun olmasına rağmen Will Thomas’ı da devreye sokarak tekrar maça ortak oldular. Son çeyrekte ise tıpkı Alba maçında olduğu gibi yine Westermann sahneye çıkarak bulduğu kritik sayılarla Fenerbahçe’nin özellikle ikinci yarısını kötü oynadığı bu maçtan galibiyetle ayrılmasını sağladı. İlk yarının genelindeki oyunu maçın tamamına yayamayan temsilcimiz beklentilerin aksine çok zorlandı ligin en zayıf takımlarından biri olan Zenit karşısında, maçın tamamına baktığımızda yine olumlu sinyaller vermediler…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …