Güncel Haberler

Anadolu Efes 21 Sene Sonra CSKA’yı Deplasmanda Devirdi!

Turkish Airlines Euroleague 23.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu CSKA Moskova‘yı 80-82’lik skorla geçmeyi başardı. Lacivert beyazlılar bu sonuça tam 21 yıl aradan sonra Moskova deplasmanında CSKA devirmiş oldu.

Bu sonuçla temsilcimiz 20 galibiyete ulaşarak yanlız başına liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. CSKA ise 16 galibiyette kaldı ve ilk 4 yarışında yara aldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Shane Larkin 23 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile yine en skorer isim olurken, Vasilije Micic 19 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve Rodrigue Beaubois 13 sayı, 2 ribaund ile ona destek olan isimler oldular.

CSKA cephesinde ise Mike James 20 sayı, 3 asist, Johannes Voigtmann 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve Daniel Hackett 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile takımlarını ayakta tutan isimler odlular.

EDİTÖR YORUMU:

Lacivert beyazlılar koç Ataman ve Larkin liderliğinde tarih yazmaya devam ediyorlar. Real Madrid deplasmanındaki galibiyetten sonra bu kez de 21 senedir yüzümüz yerde döndüğümüz CSKA Moskova deplasmanından nihayet keyifli bir şekilde döndük. Lacivert beyazlılar özellikle ribaundlarda çok zorlandılar, Dunston’ı çok aradılar pota altında. CSKA hücum ribaundları sonrası ikinci şansları üçlüklerle değerlendirince farkı açıp öne geçemedik. Hatta ikinci yarıda James’i birebirde iyi savunsak da hücum ribaundları sonrası savunmamızın dengesini bozdular ve maça ortak da oldular. Ama bu kez Larkin’in yanına sakatlıktan dönen ve form tutan Micic artı Fransız keskin şutör Beaubois’yı da devreye soktu Anadolu Efes. Ayrıca Moermann’da iki 4 numara oynamak zorunda kaldığımız anlarda güçlü CSKA uzunları ile çok iyi boğuştu, bulduğu kritik sayılarla da geçen sezondan kısa kesitler verdi. Galibiyetin yanında Moermann ve Micic’in de ritm bulmuş olmaları çok değerliydi Anadolu Efes. Bir kez daha tüm takıma ve koç Ataman’ı alkışlarla tebrik ediyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …