Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 17.haftasını geride bıraktık. Zirvede yer alan takımların ağır yaralar aldığı ve alt sıralardaki takımların yükselişe geçtiği heyecan dolu bu haftayı her zamanki gibi birlikte mercek altına alırken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon hem BSL’de hem de Euroleague’de lider olan ve tartışmasız Avrupa’nın en iyi basketbol oynayan takımı olan Anadolu Efes’i deviren bir takım çıktı ligimizde. Koç Bıyıktay’ın göreve gelmesiyle kadroda revizyonlara giden ve Theodore ile McAdoo gibi iki önemli yıldızı kaybetmelerine rağmen takviye yapmayan, ciddi kan kaybetmiş olan Beşiktaş Sompo Sigorta, rakibinin süper yıldızı Larkin’i dinlendirmesinden çok iyi faydalanarak deplasmanda olmasına rağmen müthiş bir direnç gösterip uzatma sonunda güçlü rakibini devirmeyi başardı. Ellerindeki kıstılı silahlardan %200 verim almayı başaran, yerli oyuncuların enerjisini ve agresifliğini çok iyi kullanan Beşiktaş “takım” kelimesinin altını en iyi şekilde doldurarak, bizden de haftanın takımı ödülünü sonuna kadar hak ederek, alkışlarla aldı.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Bıyıktay’ın göreve gelmesiyle net bir şekilde sınıf atlayan ve çok iyi bir hava yakalayan Beşiktaş Sompo Sigorta’da kuşkusuz bu ortamdan en iyi etkilenen isim ise Shaq McKissic oldu. Tecrübeli forvet, atletizmi, patlayıcılığı ve yenilenen takımda sorumluluk alarak ilk skor opsiyonu olmasıyla göz doldurmaya devam ediyor. Bu hafta da Avrupa’nın en iyi takımı konumunda olan lider Anadolu Efes’i devirdikleri maçta harika bir performans sergiledi. Uzatmaya giden maçta 41:22 dakika süre alırken 38 sayı, 13-19 isabet, 8 ribaund, 4 asist, 3 top çalma istatistikleri yakaladı ve 41 verimlilik puanına ulaşarak haftanın oyuncusu ödülünü almayı fazlasıyla haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Shaq McKissic (Beşiktaş SS): 41 verimlilik puanı
Nick Johnson (Türk Telekom): 35 verimlilik puanı
Moustapha Fall (Türk Telekom): 29 verimlilik puanı
Stevan Jelovac (Gaziantep) 27 verimlilik puanı
Jordan Morgan (Pınar Karşıyaka): 26 verimlilik puanı

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Can Uğur Öğüt 21
İsmet Akpınar 19
Nusret Yıldırım 18
Cevher Özer 16
Muhammed Baygül 15

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Beşiktaş, Denizli Deplasmanında Yettiği Kadar Oynadı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 19. hafta mücadelesinde Beşiktaş Emlakjet, konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi …