Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (21.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 21.haftayı geride bırakırken iki temsilcimizin kazanması ile yine keyiflerimiz yerine geldi. Fenerbahçe Beko play-off yolundaki önemli rakiplerinden Olimpia Milano’yu Ataşehir’de geçerken Anadolu Efes de zirvedeki en yakın takipçisi Real Madrid’i deplasmanda devirmeyi başardı. Gelin birlikte haftanın panoramasına göz ataraken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ataman yönetimindeki Anadolu Efes tam anlamıyla harika bir sezon geçiriyor. Bu hafta da liderlik yarışındaki en önemli rakiplerinden biri olan Real Madrid karşısında Larkin liderliğinde deplasmanda olmalarına rağmen oldukça dominant bir oyun oynayarak üst üste 6.galibiyetlerine imza attılar. Belki bu sefer biraz yanlız kaldı Larkin özellikle hücumda ama Pleiss ona kritik yerlerde katkı verirken takım olarak Doğuş liderliğinde savunmada da çok iyi iş çıkardı Anadolu Efes ve bir kez daha şampiyonluk yolunda ne kadar güçlü bir aday olduğunu herkese gösterdi. Özellikle savunmada ortaya koydukları bu agresiflik ve direnç onlara seviye atlatmış durumda. Alkışlarla 15 yıl aradan sonra Madrid deplasmanında kazanan lacivert beyazlıları, haftanın takımını kutluyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Artık onu anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Gerçekten sadece oturup keyifle izlemek lazım Shane Larkin‘i. Son haftalard sergilediği performans İNANILMAZ! Bu hafta Real Madrid deplasmanında hücumda neredeyse Anadolu Efes‘i tek başına sürükleyen süper yıldız yine harika istatistiklere imza atarak güçlü rakibi yıkan isim oldu. 36:16 dakika sahada kalan Larkin, 5-6 3sayı isabetiyle 32 sayı üretirken, 3 ribaund, 4 asist, 2 top çalma istatistikleri ile 36 verimlilik puanına ulaştı ve yanlış duymadınız evet üst üste 4.kez haftanın MVP’si seçilerek bu alanda kendisine ait olan rekoru da geliştirmiş, ulaşılması çok zor bir noktaya taşımış oldu. Ayakta alkışlıyorum ŞAHANE Larkin’i ve keyifle izlemeye devam ediyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=c7sf9yhHpjg

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Shane Larkin (Anadolu Efes): 36 verimlilik puanı
Shavon Shields (Kirolbet Baskonia): 29 verimlilik puanı
Nick Calathes (Panathinaikos): 27 verimlilik puanı
Johannes Voigtmann (CSKA Moskova): 26 verimlilik puanı
Nikola Mirotic (Barcelona): 25 verimlilik puanı

calathes asvel ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …