Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Play-Off Yarışında Kritik Galibiyet

Turkish Airlines Euroleague 21.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Olimpia Milano‘yu 73-64’lük skorla geçerek 9 galibiyete ulaştı ve rakibi ile arasındaki farkı 1 galibiyete indirmiş oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Gigi Datome 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Nando De Colo 12 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Nikola Kalinic, Kostas Sloukas, Malcolm Thomas, Jan Vesely dörtlüsü de 10’ar sayıyla galibiyetin mimarları oldular.

Milano cephesinde ise Kaleb Tarczwewski 19 sayı, 9 ribaund, 4 blok ve Sergio Rodriguez ile Keifer Sykes 9’ar sayıyla direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da maça tutuk başladılar, ilk bölümler skor üretimi konusunda kısır bir maç izledik. Üçlükler dışında potaya gitmeyi de hatırlayan temsilcimiz kendine geldi ve Milano’nun pota altındaki üretimine karşılık verip öne de geçmeyi başardılar. Maçın ilk yarı genel anlamda kısır geçerken savunmada daha iyi iş çıkaran ve daha fazla oyuncudan katkı almayı başaran sarı lacivertliler soyunma odasına çift haneli farklarla önde girmeyi başardılar. İkinci yarıyla beraber İtalyan ekibinin Tarczewski üzerinden oynadığı ikili oyunlara çare bulamadık ve farkı erittiler. Basit top kayıpları ile hücumda ritmini kayneden temsilcimiz karşısında Milano yine pota altını etkili kullanarak farkı 5 sayıya kadar da indirdi. Ancak son çeyreğin bu kritik anlarında devreye giren Datome ve Sloukas üst üste üçlüklerle farkı tekrar açtılar ve takımlarını 9 sayı farkla galibiyete taşıdılar. Temsilcimiz play-off yolunda çok değerli bir galibiyete imza attı ve Milano ile arasındaki farkı 1 adıma düşürmeyi başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …