Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (18.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 18.hafta geride kalırken yine temsilcimizlerim keyfimizi yerine getiren performanslar sergilediler. Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko, İspanya deplasmanından galibiyetle dönerek hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediler. Gelin birlikte deplasman takımlarının egemenliğinde geçen bu haftanın panoramasına birlikte bakarken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon bizleri gururlandırmaya devam eden, Euroleague’in en iyi basketbol oynayan iki takımında biri olan lider Anadolu Efes yine çok önemli bir galibiyete imza attı. Temsilcimiz Micic ve Dunston’dan yoksun olmasına rağmen Barcelona gibi yıldızlar topluluğu bir kadroyu hem de formda bir döneminde ve hem de kendi sahasında yenmeyi başardı. Son çeyrekte 14-0’lık seri yiyip yakalanmasına, geri düşmesine rağmen takım olarak pes etmeyen, yine farklı isimleri devreye sokarak (bu kez Singleton) oyuna ortak olan Anadolu Efes, bu sezonun tartışmasız en büyük yıldızı Shane Larkin ile de son noktayı koydu ve çok değerli bir deplasman galibiyetine daha imza atmış oldu.

anadolu efes barcelona ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sanırım bu ödülü en rahat vereceğimiz haftalardan biri. Barcelona deplasmanında harika bir galibiyet alan Anadolu Efes‘in ŞAHANE guardı Shane Larkin bir kez daha haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oluyor. Maçın sonunda takımını adeta kusursuz organize eden ve skor yükünü çeken Larkin, bir kez daha durdurulması ne kadar zor ne kadar özel bir skorer olduğunu göstermiş oldu herkese. Tam 37 dakika sahada kalan Larkin, 3-8 3sayı isabetiyle 26 sayı üretirken 5 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile de 35 verimlilik puanına ulaştı. Büyük olasılıkla milli formayla da göreceğimiz Larkin, Euroleague’de normal sezonun da en önemli MVP adaylarından biri.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Shane Larkin (Anadolu Efes): 35 verimlilik puanı
Mike James (CSKA Moskova): 32 verimlilik puanı
Will Thomas (Zenit): 30 verimlilik puanı
Elijah Bryant (Maccabi Tel Aviv): 29 verimlilik puanı
Georgios Printezis (Olympiakos): 26 verimlilik puanı

mike james cska bayern ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …