Güncel Haberler

Fenerbahçe Westermann’ın Üçlük Yağmuruyla Baskonia’yı Rahat Geçti

Turkish Airlines Euroleague 18.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Kirolbet Baskonia‘yı Westermann’ın üçlük yağmuru eşliğinde 65-79’luk skorla yenmeyi başardı. Üst üste ikinci galibiyetini alan temsilcimiz bu sonuçla 7.galibiyetine ulaştı ve play-off yarışına bir adım daha yaklaştı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Kostas Sloukas, Jan Vesely ve Ahmet Düverioğlu’ndan yoksun olan Fenerbahçe Beko‘da Leo Westermann 21 sayı (7-8 3sayı), 3 asist, Derrick Williams 16 sayı (4-6 3sayı), 3 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve Nando De olo 11 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Patricio Garino, Jayson Granger ve Luca Vildoza’dan yoksun olan Baskonia cephesinde ise Tornike Shengelia 21 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Youssoupha Fall 18 sayı, 5 ribaund ile takımlarını ayakta tutan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler tıpkı Olympiakos deplasmanında olduğu gibi maça çok istekli ve agresif başladılar. Westermann’ın daha ilk çeyrekte 3 tane 3 sayı isabeti bulmasıyla hücumda rahatlayan temsilcimiz savunmada da enerjisi ve konsantrasyonu ile dikkat çekti. Zaten yarı sahada yaratıcı bir takım olmayan Baskonia’ya tempo şansı da vermeyince işimiz kolaylaştı. Ancak Fall’un oyuna girmesi ve Shengelia’nın birebirleri zorlayarak alçak posttan üretmesiyle biraz zorlandık. Yine pota altı savunması yol geçen hanıydı. Ne Thomas ne de Lauvergne bu anlamda bir çözüm üretemediler. Westermann üçlüklerine ikinci yarı da devam edince ve kenardan gelen Melih de kritik yerlerde dribbling üstü orta mesafeleri ile ona destek olunca farkın kapanmasına engel olduk. Williams da belki savunmada aksadı Toko karşısında ama o da Westermann’ın üçlük şovuna katkı vererek skor üretimine önemli pay sahibi oldu. Son çeyrekte ribaundlardaki üstünlüğü kaybetmiş olsak da savunmadaki sertliğimizden ödün vermedik ve Sloukas’ın olmadığı, De Colo’nun sıradan bir performans sergilediği bir maçtan 14 sayı farkla galip ayrılmayı başardı temsilcimiz. Özellikle savunmada ve hücumdaki çeşitlilik artı organizasyonda (her maç takım olarak %59.3 ile üçlük atılmaz) halen katedilmesi gereken çok yol olmasına rağmen kötü durumda yakaladığı Baskonia’ya karşı hata yapmadı Fenerbahçe ve ikide iki yaparak tekrar play-off yarışına dahil oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …