Güncel Haberler

Malcolm Thomas: “Fenerbahçe’ye Gelmemek Çok Büyük Bir Hata Olurdu”

Fenerbahçe Beko’nun yeni transferi Malcolm Thomas, Tivibuspor’dan Sinem Ökten’in sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Beko‘ya katılış sürecini anlatan Birleşik Amerikalı uzun, “Menajerimle iletişime geçtiler ve o bana bildirdi. Duyunca çok heyecanlandım çünkü Fenerbahçe Beko çok büyük bir kulüp. Herkes tarihini çok iyi biliyor ve her sene şampiyonluk için mücadele ediyor. Buraya gelmemek çok büyük bir hata olurdu. Kariyerim için çok iyi bir fırsattı. Aynı zamanda Avrupa’nın en iyi koçuyla da çalışma fırsatı vardı” dedi.

Katkı vermeye hazır olduğunu söyleyen Thomas, “İyi hissediyorum. Zaten bir süredir dinleniyordum. Takım arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor. Sistemin nasıl çalıştığını gösteriyorlar ve şu ana kadar her şey çok iyi. Formum harika. Benden ne istenirse yapmaya hazırım. Takım için mücadele etmeye hazırım. Benden ne istenirse yerine getireceğim” ifadelerini kullandı.

Obradovic‘in kendisinden ne beklediğini anlattığını dile getiren tecrübeli pivot, “Savunma yapmamı, ribaund almamı, enerjimi yansıtmamaı bekliyorlar. Sakatlıktan dönen oyuncular var ve onlar dönünce ben benche geçeceğim. Benchten takımı ateşlemeye devam edeceğim” dedi.

Fenerbahçe’nin kısa savunmasındaki problemi bildiklerini söyleyen Thomas, “Bunu takımla konuştuk ve evet, hareketli kısaları savunamıyoruz. Savunma yaparken benim burada ön plana çıkmam gerekiyor. Savunmada adam değişip onları savunmaya çalışacağım, kolay olmayacak ama yapabilecek kabiliyetim olduğunu düşünüyorum” diyerek soruyu cevapladı.

Hem Gregg Popovich hem de Zeljko Obradovic ile çalışan 3. oyuncu olması hakkında “Tamamen tesadüf hem de ilginç bir tesadüf” diyen Amerikalı uzun, iki efsane koç hakkında ise şunları söyledi: “Çok kısa bir süredir buradayım ama iki koç da her oyuncuya aynı davranıyor. Her zaman mücadele ediyorlar ve rekabet içindeler.”

NBA’e geri dönmek istediğini söyleyen Thomas, Sinem Ökten’in “Biliyorsun ki birçok oyuncu bu takımdan NBA takımlarına gitti. Sen de onlardan birisi olmak ister miydin?” sorusuna ise “Dürüst olacağım, evet isterdim” dedi.

Amerikalı oyuncu, daha önceki NBA deneyimleri hakkında ise şunları söyledi: “Muhteşem bir deneyimdi. Çok gençtim ve sahada olmak için can atıyordum, tıpkı diğer oyuncular gibi. Ama ben oradayken oyun daha farklıydı. Pozisyonum için standartın altında bir boy ortalamasında sayılıyordum. Fakat şimdi benim boyumdakiler pivot olarak oynuyor. Bugün bakınca çok farklı bir zamanmış gibi geliyor.”

Kaynak: TivibuSpor & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …