Güncel Haberler

Anadolu Efes’de 100’ler Gülüyor!

Turkish Airlines Eurolegue 17.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Shved’siz Khimki‘yi ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 101-82 yenerek yoluna tam gaz devam etti. Lacivert beyazlılar bu sonuçla 14-3 olurken, Rus ekibi ise 8-9 oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Shane Larkin 20 sayı, 5 ribaund, 4 asist, Tibor Pleiss 20 sayı, 10 ribaund ve Chris Singleton 13 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Shved’den yoksun Khimki cephesinde ise Jeremy Evans 15 sayı, 9 ribaund, Chris Kramer 13 sayı, 6 asist ve Jonas Jerebko ile Anthony Gill 12’şer sayıyla takımlarına destek oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes bu sezon neredeyse her maçta olduğu gibi yine keyif verdi tüm basketbolseverlere. İlk yarıda Larkin ve Pleiss ile başlayan etkili Anadolu Efes hücumlarına karşı Khimki Shved’in yokluğunda Kramer ve Jovic’in skorer oyunlarıyla cevap verdi, ilk yarıda bu şekilde ayakta kalabildiler. Ancak ikinci yarı ile beraber Simon ve Beaubois’nın kenardan getirdiği enerji artı Larkin’in skor katkısına istikrarlı bir şekilde devam etmesi, geçen haftadan sonra çok daha diri çok daha istekli bir oyun sergilemesi ile Anadolu Efes farkı açmaya başladı. Maçtan önce de belirttiğim gibi Khimki Shved’siz çok daha dengeli bir takım görüntüsü verse de Anadolu Efes gibi hücum gücü yüksek bir takıma onun yokluğunda atarak ayakta kalmaları mümkün değildi zaten. Moerman ve Singleton’un da güçlü Khimki pota altı rotasyonuna karşı Pleiss’a destek olmaları ile farkı iyice açan temsilcimiz bir kez daha Dunston gibi önemli bir uzunun yokluğunu hissetmedi, hissettirmedi. Anderson’dan da katkı almayı başaran koç Ataman geniş rotasyonunun tamamından verim aldı, sezonun kalanı için ışık saçmaya devam etti Anadolu Efes.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …